Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bengtsson: ”Tror jag är en bättre spelare än innan operationen”

Allsvenskan

MALMÖ. Senast allsvenskan såg Rasmus Bengtsson var den 22:a oktober.
Mot IK Sirius idag kan nästa match komma.
- Sedan man vaknade upp från operationen var det detta man såg fram emot, säger Bengtsson till Fotbollskanalen-

Foto: Bildbyrån

Malmö FF har tagit med tre mittbackar i truppen till IK Sirius: Lasse Nielsen, Franz Brorsson, och Rasmus Bengtsson. Det är första gången under 2017 som Rasmus Bengtsson är med i en allsvensk matchtrupp.

- Det är jätteskönt. Sedan man vaknade upp från operationen var det detta man såg fram emot, vara tillbaka i truppen och nu är man där, säger Bengtsson.

- Det har känts bra på träningarna, men man är inte 100 förrän man har spelat några matcher kanske. Det känns bra, och känns det bra måste man testa.

Det fanns skadeproblem tidigare och därför blev det inte alltid kontinuitet i matchandet. Under första säsongen tillbaka i MFF, 2015, var han borta från startelvan under fyra olika perioder för skador i ljumsken, baksida lår, och underbenet, samt för att vila.

ANNONS

2016 var det fem olika perioder, och då främst på grund av knäproblem.

- Skulle jag inte känna av knäet någonting så tror jag nog att jag är en bättre spelare innan operationen.

Påverkade det hela säsongen?
- Inte hela. Det var väl mest på slutet kanske, där man kände att man fick hålla igen i vissa löp och sånt ibland.

- Även om man inte trodde det förra året så... Har man problem med vissa saker i kroppen så tror jag det påverkar ens spel.

Förra året fick han ibland spela efter att ha tagit sprutor, men när SM-guldet var klart la han sig på operationsbordet. Om han spelar idag är det hans första allsvenska match på 266 dagar. Den enda matchen han har spelat under den perioden är 15 minuter i en träningsmatch mot NK Lokomotiva. Frågan är därför ifall han är redo för att spela 90 minuter.

ANNONS

- Det är svårt att säga, men har man inte spelat match på nio månader så vet inte ens jag hur mycket kroppen klarar. Spelar man får man helt enkelt se. Det blir ett test både för mig och alla.

- Ska man testa sig själv fullt ut så är det klart man vill starta. Då får man fler svar än om man hoppar in. För att verkligen veta var man står så är det bra att starta matchen.

Bengtsson har tidigare varit öppen för att få matchning i U21-laget, men de har sin nästa match på tisdag när A-laget möter FK Vardar i CL-returen. Nästa U21-match efter det är den 26:e juli.

Matchen mellan Malmö FF och IK Sirius startar klockan 16 och sänds via C More

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-15 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto