POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Berg om Djurgårdens CL-chanser: "Vi är minst lika bra som Malmös CL-lag"

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. Ett Champions League-kval stundar för Djurgården till sommaren.
Då jämför Erik Berg laget med det Malmö som tog sig till två raka gruppspel.
- Vi hade en jättebra grupp där men vi har minst en lika bra grupp här, säger försvararen.

Djurgården tog hem SM-guldet i sista omgången under 2019 tack vare krysset på Östgötaporten mot IFK Norrköping. Till sommaren väntar därmed ett Champions League-kval, något som Erik Berg ser som höjdpunkten med säsongen.

- Ett kval till Champions League, det ska bli så sjukt roligt. Jag har gjort det några gånger och det är en rolig resa om det kan gå bra, så det hoppas jag verkligen. Både för alla de här spelarna och för klubben att vi kan lyckas med det, säger han.

Utav spelarna i dagens Djurgården är det inte många som har erfarenhet av just Champions League-spel. Där hoppas Berg, som har spelat i turneringen med både Malmö FF och FC Köpenhamn, att kunna vara till hjälp med lagkamraterna.

- Nej, men det är väl någonting som man får ta med sig och prata med grabbarna om. Vad jag har upplevt och vad jag vet krävs för att ta sig dit, säger försvararen.

31-åringen tycker också att skillnaderna kanske inte är så stora mellan det här Djurgårdslaget och de Malmö-lagen som tog sig till två raka gruppspel i Champions League 2014 och 2015.

- Vi hade en stark trupp i Malmö, det ser man också var dem spelarna som var där är nu och spelar fotboll. Så absolut hade vi en jättebra grupp där men vi har minst en lika bra grupp här. Det finns jättemånga duktiga spelare här som jag hoppas kan ännu mer kliv i år. De tog stora kliv i fjol men jag tror att det finns många kliv att ta i år med, säger Berg.

Publicerad 2020-01-09 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå