Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bergmark Wiberg tydlig - vill spela i Djurgården 2022: "Jag kan inte se något annat"

Allsvenskan 2022-01-13 kl 16:29

Adam Bergmark Wiberg har varit utlånad i två år.
Nu är anfallaren tydlig med att han vill spela i Djurgården 2022.
- Jag kan inte se något annat, säger 24-åringen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Adam Bergmark Wiberg anslöt för tre tre år sedan till Djurgården och gjorde fem matcher när Stockholmsklubben tog SM-guld. Sedan dess har han blivit utlånad två gånger om, först till Örgryte med åtta mål och en assist på 29 matcher i superettan 2020 och i fjol till Falkenberg med sju mål och fyra assist på 29 matcher i samma serie. 

Bergmark Wiberg är besviken över att Falkenberg blev nedflyttat till ettan, men är nöjd med sin egen utveckling under den gångna säsongen.

- Jag tycker att jag gjorde en okej säsong. Jag har fått höra av många, som kommit fram till mig, att de tycker att jag gjorde en bra säsong, var bra i spelet och hjälpte laget. Jag tycker att jag gjorde en väldigt bra säsong, men jag hade gärna gjort fler mål och fler assist. Jag vet att jag har det i mig, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Jag tycker även att jag visade upp det i svenska cupen, men jag hade extremt många ramträffar i fjol. Det känns som det var lite stolpe ut där. Om några av chanserna hade gått in vet man inte vad som hade hänt. I stort sett är jag nöjd med min utvecklingskurva förra säsongen, även om jag absolut hade velat göra fler poäng, fortsätter han.

I år är målet självklart, att ta en plats i Djurgården.

Bergmark Wiberg är tydlig med att han inte vill bli utlånad eller lämna i vinter, utan i stället konkurrera om en startplats i den allsvenska fjolårstrean. 

- Mitt fokus är på Djurgården och min ambition är att jag ska vara i Djurgården. Jag har sagt det flera gånger och jag har fått visa upp det vid några enstaka tillfällen - jag är absolut tillräckligt bra för att spela i Djurgården. Jag tror att jag kan hjälpa laget väldigt bra på många olika sätt. Samtidigt kan jag även utvecklas som fotbollsspelare i den miljön. Det känns verkligen som rätt steg för mig att börja utmana i Djurgården.

ANNONS

Bergmark Wiberg har även fått uppfattningen av sportchefen Bosse Andersson och tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf om att det är Djurgården som gäller i år.

- Jag har haft en dialog med dem och det har man alltid. I dagsläget ser det verkligen ut som att det blir Djurgården och det är min ambition. Jag kan inte se något annat. De föregående säsongerna har jag någonstans haft en tanke kring att jag vill veta att jag spelar varje match till hundra procent och att det är viktigt för min fotbollsutveckling. Det är klart att jag vill spela så många matcher som möjligt även i dag, men i år har jag bestämt mig själv för att det är Djurgården som gäller och jag ska verkligen ge ett helhjärtat försök. Om jag får möjligheten vet jag att jag kommer att ta den.

Hur känns det att äntligen satsa fullt ut i Djurgården efter två år på lån?

ANNONS
- När jag kom till Djurgården från start var inte min bild över hur det skulle se ut att jag skulle gå på lån år två och år tre. Det var inte tanken, så är det ju, men man tar olika vägar för att bli en bättre spelare. Det är mycket möjligt att jag hade varit en väldigt bra spelare om jag hade varit kvar i Djurgården, men med tanke på att jag fått matcher har jag utvecklats väldigt mycket. Man utvecklas även mycket i en träningsmiljö, men man utvecklas extremt mycket i en matchmiljö. Jag är nöjd med mina utlåningssäsonger, även om det gått tufft för lagen. Jag vet att jag har blivit en bättre fotbollsspelare.

Bergmark Wiberg lär främst konkurrera med Victor Edvardsen, Kalle Holmberg och Joel Asoro om den centrala anfallspositionen, men menar också att han kan spela på en kant.

- Jag spelade runt 50 procent av matcherna i Falkenberg och Öis som ytter och har även gjort det i andra klubbar. Jag kan spela på många positioner, så det beror lite på hur man spelar. Jag kan spela både på kanten och centralt. Det beror på hur man vill spela och vad man vill använda mig till, så jag aspirerar på många positioner där framme, men det är klart att de är konkurrenter och jävligt duktiga spelare. Jag måste hela tiden pressa mig själv. Det är bra konkurrens och man blir en bättre spelare av det.

ANNONS

Bergmark Wiberg längtar nu efter att säsongen ska dra igång.

- Jag ser fram emot det så oerhört mycket. Man vill tillhöra finrummet och spela i allsvenskan. Det är klart att man vill spela i Europa om möjligheten ges, men någonstans är jag i Sverige i dag och då vill jag spela på den högsta nivån i Sverige. Jag ser fram emot den här säsongen otroligt mycket. Det ska bli sjukt roligt att allt sätter igång och det är bara att hoppas att allt löser sig med corona, så vi kan få dit allt folk till Tele2 Arena och spela för publiken och den biten.

Bergmark Wiberg har i dagsläget kontrakt med Djurgården över 2022. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto