POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Bergstrand om träning i ovissa tider, nyförvärv och Erik Berg: "Hyser hopp - en av de bästa spelarna i Sverige"

Foto: Bildbyrån.

Djurgården håller nu igång i ovissa tider.
Samtidigt är Erik Bergs medverkan på träningar ett glädjeämne.
- Vi ska jobba jävligt hårt för att han ska komma tillbaka och sedan hoppas vi att det ger resultat så småningom, säger Kim Bergstrand till Fotbollskanalen. 

Svenska mästaren Djurgården håller igång i en oviss tid till följd av coronakrisen. Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet hoppas, på fredag, få klartecken från Folkhälsomyndigheten om allsvensk premiär den 14 juni, men ännu är läget oklart.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand är bara glad över att det går att träna. 

- Det är bra. Alternativet att inte träna, som många andra haft det, är mycket sämre, så vi är tacksamma över att vi får hålla igång verksamheten. Även om det inte är som vanligt får vi ändå göra det. Jag tycker att det går ganska bra, säger han till Fotbollskanalen. 

- Svårigheten är att hela tiden hitta utmaningar och rätt belastning över tid kring hur hårt man ska träna och när man ska vila. Vi vet ju inte om det blir mer vila i år eller bara vila i år, så på det sättet är det ganska ovisst, men vi tycker att vi har hittat ett upplägg nu med variation i veckorna och i innehållet som fungerar ganska bra, fortsätter han. 

Bergstrand anser inte att det är en allt för stor utmaning att hålla uppe spelarnas motivation.

- Det är väl både och, då man inte kan dra alla spelare över en kam. Det gäller att få så många som möjligt att vara på tå hela tiden. Vi hade en liten svacka för någon månad sedan, men sedan dess har det varit bra fokus och alla inser att det gäller att göra sitt bästa varje dag på jobbet, säger han.

Djurgården åkte tidigare i år ut i gruppspelet i svenska cupen och får nu sikta in sig på allsvenskt spel och kval till Champions League i sommar. Ibland kan det infinna sig mättnad i lag som vunnit, något Bergstrand inte känner av i truppen nu.

- Så kan det absolut ha varit, men ju mer tid som går, desto mindre påverkan har förra säsongen. Just nu känns det väldigt bra att inte påminna folk om vad som behövs för att leverera resultat utifrån vår kompetens. Sådana problem kan alltid finnas, men nu är det inte någon tävling, samtidigt som tiden går. Nu är det längesedan vi spelade i allsvenskan, så suget är stort efter fotboll bland alla nu. Det finns inte några motivationsproblem.  

I och med att allsvenskan har blivit uppskjuten kan även skadedrabbade mittbacken Erik Berg, som endast gjorde elva allsvenska matcher i fjol, vara redo till premiären. Nyligen uttalade sig mittbacken om att han hoppas på att vara redo till 14 juni, då Sef och SvFF hoppas på premiärspel. Bergstrand uttalade sig även i onsdags, på Djurgårdens hemsida, om att Berg i måndags gjorde ett fullt träningspass. 

Tränaren hoppas förstås på det bästa, men vågar inte säga allt för mycket. 

- Jag ska inte uttala mig om det medicinska, då de får göra det som har ansvar för det. Men vi hyser hopp och det gör Erik också, men han måste träna över tid innan vi kan dra några slutsatser om eventuell medverkan i en premiär och sådär. Det är viktigt att ha mål och Erik har det målet, så då hoppas vi att han kan uppnå det och att vi får tillgång till en av de bästa spelarna i Sverige. Det vore härligt, men det är alldeles för tidigt att uttala sig om det.

Men det låter som att du har hopp. 
Hopp har man alltid, men det blir bara spekulationer. Vi har haft hopp väldigt länge om Erik och vi har lärt oss att vi inte ska ta ut något i förskott. Vi ska jobba jävligt hårt för att han ska komma tillbaka och sedan hoppas vi att det ger resultat så småningom. 

Djurgården har samtidigt, efter försäljningen av Marcus Danielson, rapporterats vilja ha in en till mittback, men har ännu inte förstärkt försvarslinjen. Svensk Elitfotboll, intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan, arbetar dock för att få in ett extra fönster en vecka före den allsvenska seriestarten.

Bergstrand menar nu att han vill förstärka truppen, men håller lagdelen hemlig.

- Ja, men det kommer jag inte kommunicera utåt. Det tar vi med Bosse, då det är hans bord att prata trupp, men jag och "Tolle" (Thomas Lagerlöf) är självklart med och påverkar kring vad vi tycker.

Men för att transferfönstret ska öppna ska det också finnas ett startdatum för säsongen, vilket som bekant än så länge är oklart. Bergstrand avvaktar utvecklingen, utan att för den delen sätta sig in i allt som skrivs i media. 

- Vi får information via våra ledare såklart och det är väl det man får förhålla sig till. Det går inte att följa allt, fram och tillbaka, hela tiden, då det bara är spekulationer. Vi får information av framför allt Henrik Berggren och Bosse (Andersson). Det är den informationen vi följer.

Är det jobbigt?
- Nej, det är inte så jobbigt. Det är bara att förhålla sig till detta. Det hade varit roligare att spela fotbollsmatcher, men nu kan vi inte det. Då får vi gilla läget och så länge man är frisk och de flesta i ens närhet mår bra, så får man vara glad över det.

Publicerad 2020-05-14 kl 22:00

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto