Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Besaras Hammarby-framtid oviss: "Önskan om spel utomlands"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nahir Besaras kontrakt med Hammarby går ut efter säsongen - och än har inte parterna enats om en förlängning.
- Han har en önskan om att komma utomlands, men även att förlänga med oss, säger sportchefen Mats Jingblad till Fotbollskanalen.

När Hammarby inledde årets allsvenska säsong starkt var Nahir Besara en anledning till det. Och mittfältaren har utvecklats till en ordinarie spelare i det grönvita bygget.

I slutet av april förklarade Hammarbys sportchef Mats Jingblad för Fotbollskanalen att man inlett en dialog om att förlänga Besaras kontrakt, som går ut efter säsongen, och att man vill behålla 24-åringen.

Kort därefter ställde sig Besara positiv till en förlängning med klubben. Men sedan dess har det varit tyst. Nu berättar Mats Jingblad om statusen på diskussionerna med spelaren.

- Vi håller på att jobba med varandra. Nahir har ju också en önskan, och vi har en önskan. Så får vi se vad det mynnar ut i. Jag kan inte säga så mycket mer, för vi ligger och pratar med varandra, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

I och med att Besaras kontrakt går ut efter säsongen kan han nu fritt prata med andra klubbar, utan Hammarbys inblandning. Och enligt Mats Jingblad är det inte helt säkert att parterna får till en förlängning av avtalet.

- Nej, man vet aldrig i den här branschen eftersom att Nahir kanske har en önskan om att komma utomlands. Nu går hans kontrakt ut i höst. Vi vill gärna förlänga med honom och vi håller på att prata och hans är inte alls oäven för att förlänga med Hammarby för det är en önskan han har också.

- Men vi ska hitta rätt och han vill titta över sina möjligheter och vad han vill med sin framtid, säger Jingblad.

Har han möjligheter att gå utomlands?
- Det vet jag inte, men det har väl alla spelare egentligen.

Du får lägga in lite klausuler i kontraktet som öppnar för honom att lämna?
- (Skratt) Det är ju sådana förhandlingsfrågor, och vi håller på att prata. Vi har en väldigt god ton, så det är inga konstigheter. Det är ingen panik heller. Vi får se vad som händer de närmaste månaderna eller veckorna.

- Jag pratar kontinuerligt med hans agent, avslutar Hammarbys sportchef.

Se Besaras vackra kvitteringsmål mot Gefle senast i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-09 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons