Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Allsvenskan och superettan släcker ner för att spara el

Allsvenskan

Energikrisen påverkar även allsvenskan och superettan.
Nu ska klubbarna sänka sin elförbrukning på matcherna i höst.

Foto: Bildbyrån.

Det råder energikris i Europa. Det påverkar även matcherna i allsvenskan och superettan i höst.

Svensk Elitfotboll (intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan, Sef, meddelar på sin hemsida att man tillsammans med tv-bolaget Discovery ska ta till åtgärder för att minska elförbrukningen på matcherna.

Det som kommer att gälla framöver är att planbelysningen inte kommer användas i helgmatcher som startar 13.00 och 15.00 så länge det inte börjar skymma. Vidare kommer planbelysningen i kvällsmatcher endast att användas fullt ut från 45 minuter före avspark (när uppvärmningen startar) och fram till att tv-sändningarna avslutar, vilket allt som oftast är 15 minuter efter att matcherna är över. Därefter kommer arbetsbelysningen att användas.

ANNONS

- SEF och klubbarna i Allsvenskan och Superettan tar sitt samhällsansvar för att spara energi i dessa tider. Därför har vi tagit initiativet till den här åtgärden ihop med Discovery, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk Elitfotboll, ett uttalande.

Publicerad 2022-09-23 kl 19:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto