Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: MFF tror inte på Hadzikadunic-förlängning eller Ahmedhodzic-återkomst

Allsvenskan

Det blir svårt att ha kvar Dennis Hadzikadunic efter 2022.
Och Anel Ahmedhodzic lär inte återvända i sommar.
De beskeden gav MFF:s sportchef Andreas Georgson i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

20:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i deadline day-sändningen i spelaren ovan.

Inför säsongen har Malmö FF hämtat tillbaka Dennis Hadzikadunic till klubben. Den bosniske landslagsmannen lånades in över 2022 från ryska Rostov efter att Ryssland invaderade Ukraina. Men MFF har inte särskilt stora förhoppningar om att kunna behålla 23-åringen på lång sikt.

När sportchefen Andreas Georgson gästade Fotbollskanalens deadline day-sändning under torsdagen sa han nämligen:

- Det är en spelare som är i en ålder och håller en kvalitet som gör att man inte räknat med att han skulle vända hem. Där han är i sin karriär så räknar jag med att han kommer ta fortsatta kliv till ännu tuffare ligor än den ryska. Att vi skulle klara av att hålla kvar honom under en lång period är inte vad jag förväntar mig.

ANNONS

- För mig är det en fin chans för honom att komma hem till en lugn situation privat och socialt under en skakig tid, och så får vi bonuseffekten att han får ”connecta” med klubbens supportrar och oss runt omkring. För en vacker dag kommer han hem igen.

I vintras gjorde Malmö en annan lånedeal kring en mittback, då Anel Ahmedhodzic tog klivet från klubben till Bordeaux. De ligger dock sist i Ligue 1 och redan har man hunnit byta tränare efter MFF-spelarens ankomst. Georgson vill inte kommentera om en nedflyttning för Bordeaux påverkar den köpoption som finns inskriven i kontraktet mellan klubbarna men oavsett tror han inte att Ahmedhodzic återvänder till himmelsblått i sommar.

- Nej, jag tror inte han kommer tillbaka till sommaren. Han har tagit en ordinarie plats direkt och blivit en väldigt viktig spelare. Antingen tror jag att han spelar sig rakt in i deras hjärtan och trupp, eller att han blir ännu mer attraktiv på marknaden. 

ANNONS

Se hela intervjun med Georgson i spelaren ovan - i vilken han också pratar om:
* Landslagsstjärnorna som öppnar för återkomst.
* Hur man jobbar kring sina egna produkter.
* Varför han är så nöjd med Kiese Thelin-affären.
* MFF:s resonemang kring ”håll käften”-värvningar.

Publicerad 2022-04-01 kl 07:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto