Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Björknesjö fortsätter i Brommapojkarna

Det omöjliga uppdraget lyckades inte. Men Roberth Björknesjö får ändå fortsatt förtroende som tränare för Brommapojkarna.

Björknesjö, som har skrivit på ett tvåårskonrakt med BP väljer dock att tona ned förväntningarna.
- Det är en tuff utmaning. Se bara på Hammarby, åtta och Örgryte, elva, i år som trillade ur allsvenskan 2009, säger han till klubbens hemsida.

När fyra omgångar återstod av allsvenskan sparkade BP tränaren Kim Bergstrand och tog in Roberth Björknesjö för att försöka rädda sig kvar.
Trots en enorm entusiasm och en stor optimism blev inte Björknesjö den tillräckliga injektion laget behövde för att säkra det allsvenska kontraktet och BP får börja om i superettan. Han får dock fortsätta leda laget även i den lägre serien.

Ekonomiska åtstramningar väntar för BP, omsättningen på 40 miljoner kronor får skrivas ner med tio miljoner i och med degraderingen till superettan.

Klubben väntas också tappa ett antal tongivande spelare, som Kristoffer Nordfeldt, Gabriel Petrovic och Joakim Runnemo.
Roberth Björknesjö lär få se många nya ansikten i truppen till nästa säsong.
- Jag vet om förutsättningarna. För mig handlar det om att hitta en spelartrupp som vill vinna och se framåt. Jag räknar med en trupp på 20+2 (målvakter).

Björknesjö är desto mer klar över sin fotbollsfilosofi generellt.
- Jag vill ha alla "baggar" i rörelse. Min fotbollsidé är rörlighet där alla spelare är involverade vare sig där handlar om att anfalla eller försvara sig. Kalla det gärna totalfotboll. Det är ett fint ord.

I fredags blev BP:s andretränare Roger Sandberg klar för Hammarby och det är i nuläget inte klart vem som assisterar Björknesjö till nästa säsong.

Anton Zetterman
FotbollDirekt.se

Publicerad 2010-11-22 kl 12:14
Annons
Annons
Annons