Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BK Häcken lyfter upp talang till A-laget: "Målet är att stå mellan stolparna i allsvenskan någon dag"

Allsvenskan

Målvakten Sebastian Banozic, 19, har skrivit på ett A-lagskontrakt med BK Häcken.
Det bekräftar Hisingsklubben på sin hemsida under fredagen.
- Målet är att stå mellan stolparna i Allsvenskan någon dag, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

BK Häcken korades till allsvensk mästare 2022 och ska i vinter bygga en trupp för att försvara titeln och ta sig ut i Europa. Sedan tidigare har man flyttat upp Pontus Dahbo, 17, till A-laget och förlängt med Filip Trpcevski - och på fredagen har man presenterat nästa namn till truppen 2023.

Ytterligare en talang lyfts upp från egna led till A-laget, då Hisingslaget meddelar att målvakten Sebastian Banozic, 19, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

- Det är väldigt kul. Jag har tillbringat många år i akademin och att få ta steget upp till A-laget är något som jag har haft som mål sedan jag kom till klubben, säger Banozic till klubbens hemsida.

ANNONS

19-åringens målbild är nu tydlig.

- Jag vill fortsätta utvecklas och bli bättre varje dag. Målet är att stå mellan stolparna i Allsvenskan någon dag. Jag har väldigt bra tränare här med mycket erfarenhet som hjälper mig med de små detaljerna som jag behöver jobba på. Sen är förutsättningar här bland de bästa i Norden vilket gör det enklare att vilja utvecklas.

Sportchefen Martin Eriksson om Banozic:

- Sebastian är en modern målvakt med bra fysiska förutsättningar, fina fötter och ett bra spelsinne. Han är fostrad i vår akademi där han har haft en fin utvecklingskurva, och han har sedan hösten även varit en del av A-lagets träningsverksamhet. Det är en spännande målvakt som vi hoppas ska utvecklas ytterligare den närmaste tiden.

Publicerad 2022-12-02 kl 15:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto