Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Blåvitt enda bortalaget som har vunnit på Stadion i Malmö i år: "Spelarna har påpekat det..."

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF:s seger mot Örebro i spelaren ovan.

MALMÖ. Det är många saker att notera kring IFK Göteborg mot Malmö FF i morgon. Tobias Hyséns sista hemmamatch, MFF:s revanschkänsla, Europa League-fajten, och en rotation som gått så bra i MFF att det har skapat några frågor till matchen.

Malmö FF har bara förlorat en enda hemmamatch i år, och det var mot IFK Göteborg i maj. I morgon är det en chans för revansch när de åker till bortamatchen, i ett av svensk fotbolls stora rivalmöten. 

- Spelarna har påpekat det..., säger Uwe Rösler om vårens förlustmatch. 

- I sådana matcher är det så många saker som man kan hitta som kan ge extra motivation. Det är inte en enda sak, utan några stycken. För mig är en annan sak att spelarna gjorde det väldigt bra mot Örebro (4-0). Nu kommer spelare tillbaka och har återhämtar sig lite, och de ser att de måste prestera. 

Matchen i morgon är också Tobias Hyséns sista hemmamatch i IFK Göteborg, en Tobias Hysén som Rösler scoutade under sin tid i Lilleström, men som då var alldeles för svår att få till Norge. 

- Han har haft en bra karriär, hans sista (hemma)match i en rivalmatch mot oss, två stora ”powerhouse” i svensk fotboll som spelar mot varandra. I rivalmatcher kan allt hända. Det är alltid extra intensitet, fem-tio procent av spelarna överpresterar, så vi måste vara redo för det. 

För MFF handlar det också om att utmana om tredjeplatsen, som innebär Europa League. De är en poäng bakom fyran BK Häcken och två bakom trean Hammarby, två lag som möter varandra i morgon. 

- Vi måste vinna, och IFK kan rädda säsongen. Det är deras största motivation. De har något att spela för, och sedan det här tillfället med Hysén som kan göra det speciellt. 

Rösler öppnar upp för en liten överraskning i morgon, just för att MFF spelade så pass bra mot Örebro SK när fem-sex spelare roterades in.

- I vissa positioner har vi haft konkurrens genom hela året. I vissa positioner, särskilt de senaste 2,5 månaderna som i anfallet, har vi inte haft konkurrens. Vi hade två spelare (Marcus Antonsson och Markus Rosenberg) som gjorde det fantastiskt med mängden matcher och de minuterna de spelade, och vad de tillförde. Ibland spelade vi mittfältare där. Nu har vi också Carlos (Strandberg). Fantastiskt med det målet han fick göra, jag är riktigt glad för hans skull och jag tror det ger honom en boost. 

Enligt Rösler så tog han det mer försiktigt med rotation i början av sin MFF-tid, just för att han ville lära känna av både spelare och allsvenskan, men att det har stämt bättre och bättre. 

- I början när vi roterade så behövde vi byta in (spelare under matcherna). Vi vann stort till slut, men det var inte alltid enkelt. Det har ändrats nu. 

- De spelade väldigt bra. Mot Örebro var det på många sätt en väldigt bra prestation. Innan det också. Mot Sundsvall fick vi tyvärr inte utdelningen. Det har varit ett antal matcher där vi har roterat och det har gått bättre och bättre. Konkurrens gör spelare bättre. De håller spelarna på tårna, gör saker bättre, och gör saker enklare för tränaren.

Han tog bland annat upp den offensiva markeringen som en av sakerna han var mest nöjd med.

- Spelarna utförde matchplanen, de spelade med frihet, de gick efter att göra fler mål. Jag sa till spelarna att vi alltid måste titta på målskillnaden, för det kan bli avgörande sett till var vi är. Det var fantastiskt att vi fick fyra mål och en hållen nolla, vi har inte hållit nollan på ett tag.

- Jag har ändrat en eller två saker, på grund av vad jag såg. Jag hoppas jag får rätt. 

Att Guillermo Molins inte kom med i matchtruppen den här gången handlar om att spelaren ska få mer tid. Molins spelade med smärta och på sprutor i ett halvår i Grekland i våras. Han är nu uttagningsbar igen, men det var först under förra veckan som han kunde börja träna för fullt och smärtfritt. 

- Det är väldigt viktigt att vi ger "Gishe" tid att nå en form där han gör sig själv rättvisa, där han hjälper laget, och jag är personen som bestämmer det. Ibland är det svårt, ibland går det snabbare än väntat, men jag vet inte. Jag måste få en känsla att han är redo, för jag vill skydda honom. 

- När han är på bänken måste han vara (redo) för minst 45 minuter. Allt annat är inte logiskt. Saker kan hända, men vi måste inkludera honom i matchträning för att få honom dit. 

Publicerad 2018-11-03 kl 21:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons