POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Blåvitt-fansen får vänta på Berg: ”Känns inte aktuellt på några år”

Foto: Bildbyrån.

Kim Källström, Jonas Olsson, Simon Thern och Jiloan Hamad.
Stjärnorna vänder hem - men Marcus Berg avvaktar:
- Just nu känns det inte aktuellt på några år, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Allsvenskan 2017 är återvändarnas år. Premier League-spelaren Jonas Olsson var senast ut som valde Djurgården efter att ha spelat utomlands sedan 2005.

Många Blåvitt-fans hoppas på en del gamla profiler som Oscar Wendt, Gustav Svensson, Pontus Wernbloom och Marcus Berg.

Men den svenske landslagsanfallaren Marcus Berg vill inte lova något när det gäller en återkomst till Kamratgården:

- Jag har alltid sagt att det är en dröm att få komma hem, men hur realistiskt det är vet jag inte. Klart att jag har ett stort hjärta för Blåvitt och vill dit och det skulle vara skitkul om vi kunde komma hem tillsammans. Men då måste vi vara friska och motiverade allihopa och just nu känns det inte aktuellt på några år, säger Marcus Berg.

Marcus Berg går starkt i Panathinaikos och har gjort 18 mål på 24 matcher och sänkte ligaledaren och rivalen Olympicos i senaste omgången:

- Efter nyår har det gått bra, men innan dess hade jag några tunga månader efter EM och direkt på Europa League-kvalet och kort semester. Då var det jobbigt, men sedan har vi haft mindre matchande så man fått återhämta sig både mentalt och fysiskt. Just nu känns det superbra.

Vad beror det på att det går så bra?
- En stor anledning är laget, vi har fått andra spelare och fler spelare som både vill och kan göra mål och assist. Det är klart att det är en stor anledning.

Marcus Berg slog igenom i Blåvitt 2007 och flyttade till Groningen där han gjord mycket mål. Efter U21-EM i Sverige 2009 blev Berg en av Europas hetaste spelare efter att ha vunnit skytteligan och blivit EM:s värdefullaste spelare. Men flytten till Hamburger SV blev inget lyft och skador och sjukdomar förstörde åren där, och räddningen blev en omstart i Panathinaikos 2013.

- Det har jag inte ångrat en sekund, men jag har fått vara hyfsat skadefri. Det är klart att det känns bra och vi trivs bra och den form jag är i nu har jag aldrig varit i. Ändå sedan jag kom till Panathinaikos har det gått bra och då höjs självförtroendet och man kan slappna av och spela sitt spel.

I höstas förlängde Marcus Berg kontraktet med den grekiska storklubben till 2019 trots att det var en del klubbar i både Kina och USA som visade intresse.

- Det finns olika orsaker men först och främst för att vi trivs så bra, både jag och familjen. Sedan trivs jag i laget och vi siktar på att vinna ligan och det hoppas jag att få göra innan karriären är över. Det är den stora anledningen.

Kan du inte känna ett sug efter en större liga i Europa?
- Det beror på vad det är, jag blir 31 i sommar och alternativen är inte så jättemånga om man ser till de stora ligorna och lagen i Europa. Man vill spela i ett storlag där man får spela i Europa, och jag hoppas få spela i Champions League med Panathinaikos.

Hur har du resonerat kring buden du fått från USA och Kina?
- Läget har inte varit rätt, jag känner att i den formen är och de målsättningar jag har vill jag vinna något med Panathinaikos och bidra här med landslaget. Det är framför allt det. Sedan får man se i framtiden, det kan gå snabbt när det väl händer något.

Hur svårt är det att tacka nej till de enorma summor det är?
- Det är klart att man ändå gjort en karriär i Europa men det de kan erbjuda innebär att man på några år där kan tjäna mer än på hela sin karriär i Europa. Det är sådant man får väga in, men det känns inte aktuellt nu.

Var det aldrig nära?
- Nej, klubben har en prislapp också. Det har aldrig varit i mina händer och jag har sagt att jag vill fokusera på Panathinaikos och bidra här i landslaget.

Publicerad 2017-03-24 kl 07:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå