Blåvitt föll i genrepet - trots tidigt ledningsmål

IFK Göteborg föll i genrepet mot Zalgiris på tisdagskvällen.
Tobias Hyséns tidiga ledningsmål räckte inte hela vägen och slutsiffrorna skrevs till 3-1.

I helgen drar allsvenskan igång igen efter sommaruppehållet. På tisdagen genrepade IFK Göteborg mot Zalgiris Vilnius på bortaplan.

Blåvitt kom till spel utan Sören Rieks, som saknades på grund av känningar i ryggtrakten, och in kom i stället Sebastian Ohlsson. Dessutom fanns Mads Albaek med från start trots ihärdiga rykten de senaste dagarna om att han är på väg bort från klubben. I det litauiska laget startade Bahrudin Atajic, med ett förflutet som ungdomsspelare i Malmö FF.

Blåvitt fick en smakstart på matchen och efter drygt en kvart kunde Tobias Hysén stöta in 1-0 från nära håll. Ledningen varade dock inte särskilt länge och i den 28:e minuten kvitterade Zalgiris genom brassen Elivelto.

Hemmalaget fullbordade vändningen i den 61:a minuten då Darvydas Šernas gjorde 2-1 på hörna. På tilläggstid fastställde sedan Liviu Ion Antal slutresultatet till 3-1.

På söndag ställs Blåvitt mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen.

IFK Göteborgs startelva: Pontus Dahlberg - Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr,  Thomas Rogne, David Boo Wiklander - Mikkel Diskerud, August Erlingmark, Mads Albaek, Sebastian Ohlsson - Mikael Boman, Tobias Hysén.