Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt har tagit in externt kapital - stjärnsponsorn: "Tiggeri"

Allsvenskan

IFK Göteborg tog i år in externt kapital till nyförvärv.
Nu riktar stjärnsponsorn Nils Wiberg skarp kritik mot klubben.
- Det är tiggeri, säger han till GP

3:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitts möte med Dalkurd i spelaren ovan.

IFK Göteborg meddelade i går under ett medlemsmöte att klubben tidigare i år drog igång en form av ett riskkapitalbolag för att få in externt kapital till föreningen. Kassören Jakob Andreasson ville inte redogöra för från vilka människor pengarna kommer ifrån eller vilka summor det handlar om, men berättade att det externa kapitalet låg bakom ett par av klubbens nyförvärv den här säsongen. 

- Några av årets värvningar som vi tror på långsiktigt har möjliggjorts tack vare det här externa kapitalet. Vissa av de spelarna hade inte kunnat komma om det inte hade varit på plats, sa han till GP då.

ANNONS

Nu riktar stjärnsponsorn Nils Wiberg, som blev tillfrågad och tackade nej till att investera i bolaget, skarp kritik mot klubben. 

Det är småklubbsnivå. Jag tycker att Blåvitt ska sträcka på sig och fixa det här med egna medel. Man ska spela en attraktiv fotboll och få publiken att komma och ha en fungerande akademi och sälja spelare. Det Blåvitt gör i dag är inget annat än tiggeri. Det är dags att Blåvitt klarar sig på egna ben och sluta tigga. Det är tiggeri det här och det är genant tycker jag som stjärnsponsor, säger Wiberg till GP. 

Vidare berättar Wiberg att han, genom Prioritet Finans, däremot inte planerar att sluta sponsra Blåvitt, även om avtalet går ut efter årets slut. 

- Vi sponsrar Blåvitt och har ett kontrakt och vi får se vad som händer. Jag kan inte säga något annat än att vi kommer fortsätta sponsra på något sätt, säger han till tidningen.

ANNONS

Blåvitts nye klubbdirektör Max Markusson vill inte bemöta kritiken. 

- Återigen, "Nisse" har precis som alla andra runt Blåvitt rätt att ha sin åsikt. Men när det inte är något som kommer direkt till mig kommer jag inte bemöta det, säger han till GP

Blåvitt ställs härnäst på söndag mot Elfsborg på Gamla Ullevi. 

Publicerad 2018-09-13 kl 17:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto