Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-ikonens skarpa kritik mot Vilhelmsson: "Spelar med en man kort i hela laget"

Allsvenskan

Oscar Vilhelmsson har varit ett återkommande inslag i IFK Göteborgs startelva.
Helt fel, menar klubbikonen Pontus Wernblom.
- Det är en supertalang, men jag tycker inte att han ser redo ut, säger han i podcasten Ljugarbänken enligt GT.

Foto: Bildbyrån

Pontus Wernbloom och Oscar Vilhelmsson.

Efter 3-1-förlusten mot Elfsborg senast har IFK Göteborg nu sex raka matcher i allsvenskan utan seger. Behöver Blåvitt förändra för att vända trenden? Om du frågar klubbikonen Pontus Wernbloom är svaret ja.

I podcasten Ljugarbänken menar han att Mikael Stahre borde byta formation och frångå sitt 4-4-2. Wernbloom berättar vidare att Marcus Berg borde få en ny anfallspartner, då 18-årige Oscar Vilhelmsson inte anses vara redo att spela.

- När du spelar 4-4-2 blir det ett jäkla tryck på dina forwards, att de måste vara grymma. Jag vet att AIK också spelar 4-4-2, men så här... Marcus Berg är en av seriens bästa anfallare. Att Oscar Vilhelmsson spelar bredvid honom... Jag vet att de vill sälja honom och vill ge honom chansen och allt det där, men jag tycker att han bidrar alldeles för lite i uppbyggnadsspelet och när Blåvitt har bollen, säger Wernbloom och fortsätter:

ANNONS

- Jag tycker att det är ett av de största problemen just nu. Det är som att de spelar med en man kort i hela laget, skulle jag vilja säga. Visst är det en supertalang, men jag tycker inte att han ser redo ut.

Pontus Wernblom får medhåll av Tobias Hysen.

- Jag kan tycka att 4-4-2 kan fungera om du har två forwards som kan hjälpas åt, få fast bollen och hjälpa varandra att skapa målchanser åt andra hållet. Tyvärr är Oscar Vilhelmsson inte där överhuvudtaget just nu och då får du heller inte ut det du vill av att ha två forwards. Jag ska ställa mig på din sida här nu. I nuläget tycker jag inte att Blåvitt ska spela 4-4-2, för de har inte två forwards som är tillräckligt bra, säger Hysen i Ljugarbänken.

Oscar Vilhelmsson har gjort två mål på nio matcher i allsvenskan den här säsongen.

Publicerad 2022-05-24 kl 18:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto