Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-kuggen: "Fick oss en rejäl utskällning i paus"

Allsvenskan

GÖTEBORG: I pausen mellan IFK Göteborg och Gefle levererade Jörgen Lennartsson en rejäl hårtork till sina spelare. Något som fick fart på den andra halvleken.
- Vi fick oss en rejäl utskällning i paus, säger Gustav Svensson till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne är skadade, Tom Pettersson avstängd vilket gör att den enda egentliga mittbacken i truppen just nu för IFK Göteborg är veteranen Hjalmar Jonsson. Efter Petterssons utvisning mot Gefle var det Gustav Svensson som fick kliva ner.

- Det är ju lite den rollen jag har, allt-i-allo. Jag är materialare, målvaktstränare, fystränare och massör, säger han.

Vad säger du om mittbackssituationen?
- Jag hoppas det inte är så allvarligt för Thomas, det var dock en typisk skada när något gick sönder i knät men jag hoppas för hans och vår skull att de inte är allvarligt. Men behövs jag som mittback så spelar jag mittback. Bjärsmyr kanske hinner tillbaka men vill Jörgen ha mig där så spelar jag där.

ANNONS

Även om 3-0 segern kändes ganska stabil för IFK Göteborg fanns det delar som var mindre bra. Efter Sören Rieks vackra ledningsmål tappade Blåvitt tempo och höll på att bjuda in Gefle i matchen igen.

- Vi kom in i matchen, gjorde det bra och skapade lägen, tryckte ner Gefle ordentligt. Sen slutar vi helt plötsligt springa, sänker tempot och jag vet inte varför men vi bjuder in Gefle på ett sätt som inte är positivt. Det finns lägen att spela av matchen tidigare men vi gjorde det fel och gav bort initiativet, säger Svensson och fortsätter.

- Vi fick oss en rejäl utskällning i paus, efter det gör vi 2-0 och kontrollerar matchen.

Vad sa Jörgen?
- Att vi inte springer, att vi inte kämpar. Det var en rejäl utskällning. Men fotboll är en komplex sport och man måste springa, visa sig, försöka i varje duell. Vi slutade med det och jag vet inte varför det blev så.

ANNONS

Se höjdpunkter från IFK Göteborgs seger mot Gefle i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-31 kl 09:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto