POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Blåvitt och Elfsborg likvärdiga"

3-0 mot Elfsborg. Men Trelleborg seglar inte iväg och ser Blåvitt som en lika svår motståndare som Borås-laget: "Olika spelsätt men håller samma klass".

GÖTEBORG


Preliminär startelva:
Marcus Sandberg - Joel Allansson, Karl Svensson, Ragnar Sigurdsson, Logi Valgardsson - Sebastian Eriksson, Elmar Bjarnason - Stefan Selakovic, Andreas Drugge, Tobias Sana - Tobias Hysén

Han är formstarkast: Stefan Selakovic. Hysén hyllas och med all rätt, men Selakovic har legat bakom flera av målen, i såväl derbyt mot Gais som mot Norrköping senast.

Göteborg-citat:

- Det är klart att det kommer SMS:as en del efter matchen säger Andreas Drugge till FotbollDirekt.se.

- Jag känner ju i princip allihopa i TFF jättebra, så det gäller för mig att vi vinner, då kan de få en tråkig hemresa, det kan jag lova. Nämen det är bara kul med gliringarna, det ska vara så tycker jag.

- Klart att jag har lite mer info om Trelleborg än de andra, men jag kommer inte att behöva snacka något med Jonas (Olsson), han vet var han har dem.

- Sedan har ju Tom Prahl alltid några kaniner i hatten. Man vet i grund och botten hur Trelleborg spelar, men han kan alltid förändra i startelvan beroende på vad han hittat för svagheter hos motståndaren. På det sättet vet man aldrig var man har honom.

- Pode är borta från denna matchen? Okej, det är bra för oss och synd för Trelleborg, han har varit jättebra tillsammans med Jensen därframme. Ett stort avbräck för dem, helt klart.

- De har nog Sveriges vassaste djupledsspel med Jensen. Vi ska gå in och äga matchen, men samtidigt får man passa sig för att tappa boll i fel lägen, för då smäller det åt andra hållet.

- Det var ju lite galet i första halvlek sist mot Norrköping. Att släppa in mål sådär efter tio sekunder... det positiva är väl att man har lång tid kvar på sig att kvittera, men det är klart, det får bara inte hända. Vi är vaksamma på det nu.

- Det kändes ändå som att vi hade kontroll på läget i den matchen, även om det svängde hejvilt där i första halvlek. Känslan i laget var ändå att "det här tar vi". Nu fick vi bara en poäng, men ändå en bra känsla efteråt.

- Det kändes bra för mig också, i första riktigt bra, sedan blev jag som hela laget sämre i andra. Men jag var ändå delaktig i i princip alla farligheter vi skapade, så det känns som att man är på rätt väg.

TRELLEBORG

Preliminär startelva:
Viktor Noring - Johan Nilsson Guiomar, Tuomo Turunen, Peter Abelsson, Jonathan Asp - Mattias Adelstam, Kristian Haynes, Magnus Andersson, Andreas Wihlborg, Erdin Demir - Fredrik Jensen

Skador/avstängningar: Dennis Melander, Marcus Pode, Youssef Fahkro (s), Thommie Persson (osäker), Ibrahim Koroma (a)

Han är formstarkast: Fredrik Jensen. Som han arbetar. 3-0-målet mot Elfsborg kom till efter ett klassiskt Jensen-gnetande - där han inte gav upp i en till synes hopplös situation och lyckades peta fram bollen till en fri Kristian Haynes.

Trelleborgs-citat:

- Vi förväntar oss en tuff match mot en motståndare som liksom vi börjat plocka poäng här på slutet, säger Trelleborgs andretränare Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

- Nu har vi ju fått med oss bra resultat mot dem de senaste åren. Vad det beror på vet jag faktiskt inte, men Göteborg tycks passa oss ganska bra.

- Det är tråkigt att Marcus Pode är skadad igen, att han inte får någon kontinuitet så fina verktyg som han har i sitt spel.

- Men samtidigt börjar vi vänja oss vid de här skadorna, och det är bara att hoppas att de som nu får chansen kan inspireras och se det som en möjlighet.

- Jag tycker Elfsborg (som Trelleborg slog med 3-0 senast) och Göteborg är två likvärdiga lag. De har lite olika spelsätt, men håller samma klass. Detta blir inte någon enklare match för oss.

- Jag tror säkert att Andreas Drugge har sagt ett och annat om oss, men å andra sidan finns det inte så många hemligheter. Det är kanske en och annan detalj han har hittat i så fall.

- Naturligtvis kommer Blåvitt ha spelövertag på hemmaplan med sin publik i ryggen. Det gäller att vi inte sjunker ner för långt med vårt lag. Om vi inte gör det så kan vi straffa dem.

Publicerad 2011-05-21 kl 21:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå