Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt och Öis möts i genrep - satsar på fullsatt: "Årets derby"

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg och Örgryte IS slår på den stora trumman.
Klubbarna ska mötas i ett genrep inför seriestart i vår - i vad de kallar för "årets derby" - och satsar på ett fullsatt Gamla Ullevi.

De senaste åren har Örgryte inte haft någon allsvensk status. Därför har det heller inte blivit några derbyn mot rivalen IFK Göteborg. Senast lagen möttes var i en träningsmatch 2013. Men nu kommer lagen ställas mot varandra igen.

I ett gemensamt pressmeddelande skriver klubbarna att man som genrep inför allsvenskan och superettan kommer att spela en match mot varandra, den 24 mars på Gamla Ullevi. Klubbarna kallar det för "årets derby" och skriver:

"Det handlar om prestige och stolthet. Det handlar om något annat än en träningsmatch. Det handlar om det riktiga fotbollsderbyt".

Vidare menar man att det är "tid för det mest prestigefyllda av derbyn i vårt avlånga fotbollsland".

Målsättningen? Fullsatt. I en gemensam kommentar säger IFK Göteborgs klubbdirektör Mats Palmgren och Öis verksamhetsansvarig Niklas Allbäck följande:

- Tillsammans ska vi ordna en fantastisk fotbollsfest inför fullsatta läktare.

Spelarna säger sig också vara laddade.

Grymt. Har svårt att tänka mig ett häftigare genrep än att få möta Öis inför ett kokande och utsålt Gamla Ullevi, kommenterar IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Eriksson.

Örgrytes Daniel Paulson:

- Med all historik som finns klubbarna emellan så kan jag inte tänka mig ett häftigare genrep än det här. Man har ju vuxit upp med dessa derbyna och att få spela ett själv ska bli riktigt, riktigt roligt.

Publicerad 2017-12-29 kl 10:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons