Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-supporter räddande ängel åt Gerzic och Alvbåge

Allsvenskan

Bensin i dieseltanken - Nordin Gerzic och John Alvbåge blev strandsatta i Vara natten till söndag. Då ryckte en Blåvittsupporter ut och körde hem stjärnorna till Göteborg. 

– Jag hade gärna gjort om det flera gånger om, säger Johan Hamnered till GP.

Foto: ANDREAS HILLERGREN / SCANPIX

John Alvbåge

Nordin Gerzic och John Alvbåge var i går natt på väg från Örebro till Göteborg i bil. I höjd med Vara i Västergötland stannade duon för att tanka, men det ville sig inte bättre än att de fyllde dieseltanken med bensin. Bilen gav upp och fick bärgas och där stod Gerzic och Alvbåge i den svinkalla oktobernatten.

Efter vädjan om hjälp på Twitter kom undsättning - 21-årige Blåvittsupportern Johan Hamnered tog turen från Lidköping för att hämta upp duon och köra dem sista biten till Göteborg.

– Jag såg att de var strandade och det är inte mer än 20 minuter att åka till Vara från mig. Jag hade inget bättre för mig, säger Johan Hamnered till Göteborgsposten.

ANNONS

Men klockan var halv tre, inte funderat på att sova?

– Jo, men om man jämför med att få åka bil med Gerzic och Alvbåge – vad är några timmars sömn? Jag ska flytta till Oslo i dag också, så bilen är uppvärmd för den resan nu, om man säger.

Hur reagerade de när du ställde upp?

– De var rätt kalla när jag kom, efter 40, 50 minuter ute i kylan, så det var inga stora känsloyttringar. Men de var nog glada.

I gengäld fick Johan Hamnered möjlighet till kvalitetstid och snack om den gångna Blåvittsäsongen med spelarna, och en övernattning i Gerzic gästrum.

Så här dagen efter den nattliga turen, hur går tankarna nu?

– Jag hade gärna gjort om det flera gånger om. Man hinner inte prata så mycket på en timme. Men det får duga, jag har nog fått mer kvalitetstid än de flesta supportrar.

Publicerad 2012-10-14 kl 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto