Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt vill slippa gnäll - bantar truppen

Fansen har krävt hans avgång, spelarna har kritiserat honom. Nu förklarar IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson varför spelartruppen bantas till nästa säsong.

- Det är jättebra med spelare som inte är bekväma med att stå åt sidan. Men det är inte optimalt med en trupp på 28 man, säger Jonas Olsson till Sportsday.se.

IFK Göteborg bantar truppen ordentligt till nästa säsong. Flera spelare har fått beskedet att de får leta ny klubb.

Nu kommer en tidigare okänd förklaring till truppminskningen: Spelarnas kritik mot tränarteamet. Med för många spelare i truppen kommer automatiskt kritik från de som inte får spela - menar Jonas Olsson.
- Det är jättebra med spelare som inte är bekväma med att stå åt sidan. Så ska det vara. Men det är inte optimalt med en trupp på 28 man, där elva spelar och 17 står utanför.

- Helst vill man gå runt på 13-14 och fylla på med yngre som sätter press på de äldre.

IFK-spelarna har kritiserat Jonas Olsson för att laget blivit för lättläst och att Blåvitt inte har material för 4-2-3-1. Men den kritiken köper inte Olsson.
- Lättlästa... sedan 2007 har vi spelat 4-4-2, 4-1-4-1, 4-2-3-1 4-1-3-2, så vi har verkligen inte gått i stå.
- Det får spelarna stå för om de tycker det.

Fansens kritik tar Blåvitt-tränaren lätt på:
- Jag läser inte forum och sånt.

Jonas Olsson verkar dock fått med sig en del av supporterkritiken även utan att ha läst forum. Och han menar att den kritik han fått från fansen är onyanserad och förenklad.
- I bland gör man byten så man vinner - då är man bra. Ibland gör man byten så man förlorar - då är man dålig. Det finns väldigt lite substans i den kritiken.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2010-11-27 kl 14:17
Annons
Annons
Annons