Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitts besked - Sigthorsson kommer inte spela och träna med laget

Allsvenskan

Kolbeinn Sigthorsson får inte spela och träna med Blåvitt. 
Om Håkan Mild tror att islänningen kommer spela med klubben igen?
Det vill IFK-klubbchefen inte svara på i nuläget.
- Jag har inga kommentarer till det, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen kunde i måndags berätta att IFK Göteborgs isländske anfallare Kolbeinn Sigthorsson stoppats från spel med Islands landslag efter att anklagelser om sexuellt ofredande riktats mot honom. Bakgrunden är en händelse som ska ha inträffat 2017.

Nu meddelar IFK Göteborg att Sigthorsson inte kommer att träna och spela med laget tills vidare. Detta samtidigt som Blåvitt gör en intern utredning. 

"På grund av den senaste tidens händelser kommer Kolbeinn Sigthorsson tills vidare inte att delta i A-lagets träningar, matcher eller andra aktiviteter", skriver Blåvitt på sin hemsida.

IFK Göteborg skriver vidare:

ANNONS

"Det pågår en intern utredning för att kunna fatta beslut om väg framåt för IFK Göteborg som arbetsgivare och personligen för Kolbeinn". 

"När sådant beslut är fattat kommer vi att informera om det". 

När Fotbollskanalen når Blåvitts klubbchef Håkan Mild utvecklar han klubbens beslut att inte låta Sigthorsson träna med laget framöver.

- Vi känner att vi vill förtydliga att han inte kommer vara med. Vi har inte sagt det innan. Vi vill förtydliga att han inte kommer att vara med på våra träningar och matcher förrän vi har diskuterat internt och med Kolbeinn, säger Mild till Fotbollskanalen.

Har ni varit inställda på det här sedan att det här kom upp?
- Det är väl alltid en process och en diskussion med hur man ska göra. Det är en medarbeterare och vad som är bäst för klubben med mera. Efter en tids samtal tycker vi att det här är ett bra sätt att förtydliga. Sedan får den interna diskussionen se vad som blir kontentan av allt efteråt.

ANNONS

Vad känner Kolbeinn kring att han inte fåra vara med A-laget den närmaste tiden?
- Det får du väl fråga om Kolbeinn om naturligtvis, då han får svara på det, men jag kan bara tänka mig att man helst vill vara med. Så är det ju. 

Flera Blåvitt-supportergrupperingar kräver att klubben ska riva Sigthorssons kontrakt. Det har däremot inte spelat in i fredagens pressutskick om att spelaren lämnas utanför A-laget. 

- Nej, vi har största respekt för alla åsikter och vi är en föreningsdemokrati, där alla har rätt att tycka och tänka, men vi tar beslut utifrån vad vi tycker är relevant och bäst. 

Kan du se Kolbeinn spela i Blåvitt igen?
- Jag har inga kommentarer till det. Det får framtiden utvisa. 

Pontus Farnerud sa tidigare i veckan att det inte är aktuellt att bryta avtalet i nuläget. Har det förändrats i och med det här pressmeddelandet?

ANNONS
- Han sa det i dag om jag är rätt informerad. I dag förtydligade vi att han inte kommer vara med på träning och match framöver förrän vi har tagit vårt beslut.

Hur länge kommer utredningen pågå?
- Det kan jag inte svara på. 

Är det viktigt att ta ett beslut snabbt?
- I alla frågor är det bra om man kan göra det på så kort tid som möjligt, men ibland får saker ta den tiden det tar.

Vad är det för typ av utredning? Vad kommer ni göra?
- Det är en intern fråga, som vi inte diskuterar utåt. 

Publicerad 2021-09-03 kl 13:11
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto