Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitts legendar: ''Jag är oroad''

Åtta raka matcher - utan en seger. Krisen växer för IFK Göteborg. Nu börjar Blåvitt-legendaren och tv-experten Thomas Wernerson tappa tålamodet.

Turkiet-lägret blev inte den nystart IFK Göteborg så gärna hade velat se efter en så tung andra hälft av försäsongen.
Det blev förluster mot både Bate Borisov (0-1) och Lutj Vladivostok (1-2).

- Jag förstår verkligen om supportrarna är oroliga. Det är i alla fall jag som gammal IFK:are. Det borde spelarna och tränarna vara med, säger Thomas Wernerson, fotbollsexpert på SVT, till Sportsday.

Att IFK-tränaren Jonas Olsson mest av allt ändå gillar det han sett så här långt - och gör sitt bästa för att slå bort så många misslyckade resultat - gör Wernerson lite oroad.
Spelmässiga framsteg spelar mindre roll så länge det resultatmässigt inte fungerar, enligt experten.

- Det där tillhör Jonas Olssons jobb. Han ska vara positiv, försöka plocka fram bra bitar, men i fotboll handlar det om att vinna och det är segrar som ger självförtroende – inte ett spel som fungerar okej, men som inte leder till något.

På frågan om Jonas Olssons försök till att se positivt på situationen - trots allt - ska ses som skitsnack så blir svaret:

- Ja, det skulle jag nog säga.

- Visst, det kan vara tillfälligheter, men jag tror helt enkelt det är så att spelarna har dåligt självförtroende. När de väl ser att de har en möjlighet till att vinna – då blir de ängsliga, vilket ofta straffar sig.

Publicerad 2011-03-18 kl 12:02
Annons
Annons
Annons