Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Blåvitts legendar: ''Jag är oroad''

Åtta raka matcher - utan en seger. Krisen växer för IFK Göteborg. Nu börjar Blåvitt-legendaren och tv-experten Thomas Wernerson tappa tålamodet.

Turkiet-lägret blev inte den nystart IFK Göteborg så gärna hade velat se efter en så tung andra hälft av försäsongen.
Det blev förluster mot både Bate Borisov (0-1) och Lutj Vladivostok (1-2).

- Jag förstår verkligen om supportrarna är oroliga. Det är i alla fall jag som gammal IFK:are. Det borde spelarna och tränarna vara med, säger Thomas Wernerson, fotbollsexpert på SVT, till Sportsday.

Att IFK-tränaren Jonas Olsson mest av allt ändå gillar det han sett så här långt - och gör sitt bästa för att slå bort så många misslyckade resultat - gör Wernerson lite oroad.
Spelmässiga framsteg spelar mindre roll så länge det resultatmässigt inte fungerar, enligt experten.

- Det där tillhör Jonas Olssons jobb. Han ska vara positiv, försöka plocka fram bra bitar, men i fotboll handlar det om att vinna och det är segrar som ger självförtroende – inte ett spel som fungerar okej, men som inte leder till något.

På frågan om Jonas Olssons försök till att se positivt på situationen - trots allt - ska ses som skitsnack så blir svaret:

- Ja, det skulle jag nog säga.

- Visst, det kan vara tillfälligheter, men jag tror helt enkelt det är så att spelarna har dåligt självförtroende. När de väl ser att de har en möjlighet till att vinna – då blir de ängsliga, vilket ofta straffar sig.

Publicerad 2011-03-18 kl 12:02