Blåvitts mäktiga hemmasvit håller i sig - första vinsten mot TFF sedan 2007

IFK Göteborg är fortfarande obesegrade på sin nya hemmaarena. På söndagen blev det en ny trepoängare via en 3-1-seger över Trelleborg. På åtta hemmamatcher har det blivit åtta segrar och 19-2 i målskillnad.

Mot Trelleborg tog IFK Göteborg kommandot direkt och pressade långa stunder tillbaka gästerna.

Främst var det Göteborgs snabba kantspel som var lyckosamt. Gång efter annan kom man förbi Trelleborgs ytterbackar och kunde slå farliga inlägg.

Det var just inlägg som låg bakom IFK:s två mål i första halvleken. På ett inlägg från vänster gick Stefan Selakovic upp och nickade. Viktor Noring i Trelleborgs mål kunde dock stöta ut bollen, men returen slogs in av Jakob Johansson.

Det andra målet kom på ett inlägg från höger. Nu var det Thomas Olsson som nickade bollen otagbart förbi Noring. Då hade det inte ens gått en halvtimme av matchen.

-Vi spelade tamt i första halvleken. Vi fick stora problem på båda kanterna. Vi var riktigt illa ute ett tag, sade Trelleborgs tränare Tom Prahl efteråt.

De fåtal attacker som Trelleborg hade i den första halvleken hade Göteborgs backlinje inga problem med att avstyra. Kim Christensen behövde bara göra ett ingripande i målet.
-Vi fick en riktigt bra start på matchen, speciellt de första 35 minuterna, sade IFK:s tränare Stefan Rehn.
-Skönt att få vinna mot Trelleborg. Det har vi inte gjort sedan hösten 2007.

Göteborg började också den andra halvleken bäst, men Trelleborg kunde ändå reducera i 50:e minuten. På en hörna från höger kunde Fredrik Jensen stöta in bollen tätt intill första stolpen.

Efter Trelleborgs reducering jämnades spelet ut något och det skapades få målchanser.
-Vi tappade i passningstempo och hade svårt att hitta luckor i Trelleborgs försvar.

Med tio minuter kvar av ordinarie speltid fick Göteborg straff sedan Jakob Johansson fällts. Ragnar Sigurdsson slog straffen säkert förbi Viktor Noring.
-Fram till straffen tycker jag vi var bra med, men sedan dog vi, sade Prahl.
-Jag tycker dessutom att det inte skulle varit straff i det läget.