Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitts mardröm - Thomas Rogne borta säsongen ut

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Det blev ett riktigt mardrömsbesked för Thomas Rogne och IFK Göteborg. Mittbacken har en korsbandsskada och en sidoledbandsskada, skriver GT.

Det var efter dryga timmen i 3-0 segern mot Gefle under söndagen som Thomas Rogne föll ihop efter en duell med Dioh Williams. Den norske mittbacken blev liggandes på gräset medan oroliga lagkamrater snabbt kallade på läkarna. Rognes knä lindades direkt – dock inte det knä som norrmannen tidigare haft problem med.

Under måndagen genomfördes en MR-undersökning i Göteborg som visade att Rogne blir borta i sex-nio månader. Ett tungt slag för IFK Göteborg i jakten på SM-guldet. Att tappa Rogne blir tufft för serieledarna, norrmannen har varit en succé sedan han kom till klubben och ses av många som allsvenskans bästa mittback.

- Vi har bedömt bilderna och det är tyvärr dåliga nyheter. Han har både en sidoledbandsskada och en korsbandsskada, säger Blåvitts lagläkare Jon Karlsson till GT.

Mats Gren öppnade redan under söndagen för att det kan bli aktuellt att ta in spelare utifrån. Ett val är att kalla hem Patrick Dyrestam som är utlånad till Utsikten i Superettan. Dyrestam har dock haft sjukdomsproblem och inte spelat för Utsikten vilket ställer till det.

Publicerad 2015-08-31 kl 12:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons