Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitts prognos - backar med flera miljoner kronor 2020

Allsvenskan

IFK Göteborg riskerar att backa med mellan fem och 15 miljoner kronor 2020. 
Det gav klubbdirektören Max Markusson besked om på onsdagen, skriver GP

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg backade i fjol på driften med 24,2 miljoner kronor, vilket var en förbättring gentemot 33,5 miljoner kronor i driftunderskott 2018, men gick ändå plus med 11,7 miljoner kronor trots att klubben betalade tillbaka 7,9 miljoner kronor till IFK GBG Transferintressenter AB, som investerat pengar i spelartruppen.

På onsdagskvällen höll Blåvitt ett digitalt medlemsmöte och gav då en prognos för hur det ekonomiska resultatet kommer att se ut coronaåret 2020. Blåvitts mål inför 2020 var att nå ett plus-minus-noll-resultat, men i stället lär klubben nu backa med flera miljoner kronor. 

ANNONS

- Prognosen nu är att vi kommer landa någonstans i häraden minus fem till minus 15 miljoner, säger klubbdirektören Max Markusson enligt GP. 

Markusson menar att spannet i prognosen, mellan fem och 15 miljoner kronor, bland annat beror på att det fortsatt är ovisst gällande hur mycket pengar föreningen kan tilldeas av Riksidrottsförbundet i regeringens senaste stödpaket.  

GP rapporterar vidare att Blåvitt har fått in 10,5 miljoner kronor genom olika supporterinitiativ i år och att det är en anledning till att föreningen inte kommer att backa med mer än 15 miljoner kronor. Samtidigt har även IFK sålt Jesper Tolinsson till Lommel. 

Blåvitt visade vid årsskiftet i år upp ett eget kapital på 22,6 miljoner kronor.

Publicerad 2020-10-28 kl 19:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto