Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitts provspelare om vännen Johnson: "En fantastisk värvning för IFK Göteborg"

Allsvenskan

Sam Johnson är nära IFK Göteborg. Kompisen från Liberias landslag, Archie Harvey, provtränar redan med klubben.
- Han sa till mig att han kommer att komma tillbaka till Sverige nu. Det kommer att vara en fantastisk värvning för Göteborg, säger Harvey till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under torsdagen gjorde IFK Göteborg sin första träning under nye tränaren Poya Asbaghi. Bland andra fanns BP-nyförvärvet Carl Starfelt med i laget. På träningen fanns även provspelaren Archie Harvey, som kommer att vara med laget under december.

Den 25-årige liberianen, som förra säsongen spelade med Arameiska-Syrianska i division 1, är nöjd med sina två första träningspass med laget.

- Det känns väldigt bra. Jag är imponerad av laget. Vi har kört lite fys, mycket löpningar. I dag körde vi lite mer bollinnehav och passningsspel. Jag känner mig bra. Och jag har önskat att jag kan få chansen i en allsvensk klubb. Om jag får chansen så kommer jag att bevisa mig själv. För jag hungrar efter framgång och jag hungrar efter att få spela i den högsta ligan. Jag väntar bara på att få min chans, säger Harvey till Fotbollskanalen.

ANNONS

Känner du att du har allsvensk nivå i dig?
- Ja. I allsvenskan behöver du ha taktik, teknik och snabbhet, jag känner att jag har de tre egenskaperna. Jag är snabb, det är mitt vapen och min styrka. Jag spelar snabb fotboll. Och om jag får chansen att spela i allsvenskan och får förtroende så kan jag spela på den nivån.

Harvey tror att Poya Asbaghi har rätt förutsättningar för att lyfta Blåvitt efter ett jobbigt år.

- Från det jag har sett så är han en tränare som jag tror kommer att ha framgång i IFK Göteborg. Därför att han är en tränare som är full av taktiskt kunnande. Så jag tror att han kommer att vara framgångsrik. Han är en ung tränare. Och i Gefle tog han över när de var i botten av tabellen, och till min förvåning såg jag Gefle klättra uppåt i tabellen. Jag tror att med den mentaliteten i IFK Göteborg, med många bra spelare i laget, så kommer hans taktik och teknik göra bra saker i IFK den här säsongen.

ANNONS

Som Fotbollskanalen tidigare har skrivit om så är den tidigare Djurgården-spelaren Sam Johnson, som lämnat kinesiska Wuhan Zall, på väg till IFK Göteborg. En spelare som Archie Harvey känner mycket väl.

- Jag och Sam spelade tillsammans i Liberia. Vi bodde tillsammans och spelade i U20, U23 och upp till A-landslaget. Så jag känner honom väldigt bra. Och han sa till mig att han kommer att komma tillbaka till Sverige nu. Nu är är han i Liberia, sedan ska han komma till Sverige. Och jag såg nyheten om att han ska skriva på för IFK Göteborg, säger Harvey.

Vad skulle det betyda för dig att få spela med honom igen?
- Det skulle betyda mycket. Vi förstår varandra väldigt bra. När vi spelade tillsammans i Liberia så spelade jag som högerytter och han som anfallare, och när jag hade bollen visste han var han skulle vara och var jag ville att han skulle vara för att få bollen. Så om jag får chansen att komma till IFK Göteborg och spela så skulle jag leverera bollen till honom. Han kommer att bli glad när han ser mig, för vi förstår varandra.

ANNONS

Harvey tror att Johnson skulle vara en utmärk värvning för Blåvitt.

- Sam är väldigt stark, han är ung. Han har mycket energi och hungrar efter framgång. Han kan göra mål, jag tror att folk såg det när han var i Djurgården då han gjorde mycket mål. Så det kommer att vara en fantastisk värvning för Göteborg.

Publicerad 2017-12-08 kl 18:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto