Bosnic målskytt i Häckens seger - gapade på domaren: "Annars hade han inte lyssnat"

BK Häcken besegrade Fredrikstad med 2-1.
Då blev löftet Semir Bosnic målskytt - med ett skott via ribban i mål.
- Jag såg att bollen var innanför linjen, och det var därför jag skrek, säger 18-åringen till Discovery+.

BK Häcken tog i fjol SM-guld, och ska i år försöka försvara titeln. Under torsdagskvällen ställdes Hisingen-laget mot norska klubben Fredrikstad i ett träningsmöte - och då glänste en spelare, som inte var med och bärgade guldet i fjol. Mittfältaren Semir Bosnic, 18.

Bosnic gav i första halvlek Häcken ledningen med ett avslut som gick i ribban och på rätt sida mållinjen. Det såg först ut att vara lite ovisst om bollen var över, men det bedömdes den i slutändan vara, vilket betydde 1-0.

- Jag såg att bollen var innanför linjen, och det var därför jag skrek. Jag behövde få med mig domaren på min sida, annars hade han inte lyssnat på mig, säger han till Discovery+.

- Man får skrika på honom, så han vet och inte gör något dumt, fortsätter han.

Bosnic var även lite senare nära att utöka till 2-0, men fick en smäll mot huvudet, vilket gjorde att Häcken fick en straff, som Blair Turgott sedan brände.

- Han sparkade mig i huvudet och kom sedan till mig och sa att jag filmade. Jag fick dobbarna rakt i huvudet, så det var en solklar straff, säger Bosnic.

I andra halvlek kvitterade förre IFK Norrköping-spelaren Lucas Lima för Fredrikstad innan Lars Olden Larsen tryckte in 2-1 till seger för Häcken.

Häckens elva i första halvlek: Abrahamsson - Lunddal, Tebo, Hovland, Poku - Bosnic, Jansson, Skoglund - Uddenäs, Turgott, Hodzic.

Häckens elva i andra halvlek: Brattberg - Totland, Hammar, Hovland, Lund - Dahbo, Gustafson, Gustafson - Sadiq, Traore, Olden Larsen.

Publicerad 2023-01-26 kl 19:57