Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Brännan" fåordig om MFF-ryktet: "Har aldrig varit den som jagat jobb"

Allsvenskan

MFF har visat intresse för Andreas Brännström, hävdar Fotboll Skåne.
Nu kommenterar Mjällby-tränaren sin framtid.
- Tanken är att jag ska fortsätta vara här, säger "Brännan" till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Andreas Brännström.

Efter en urstark höst slutade Mjällby Aif på nionde plats i allsvenskan i fjol. Inför årets säsong tog Andreas Brännström över som ny huvudtränare för Blekingelaget, ett tränarval som har fallit väl ut.

18 omgångar är spelade hittills och Mjällby parkerar i mitten av tabellen, tätt bakom storklubbar som IFK Göteborg och AIK. "Brännan" har unisont hyllats för sin förmåga att göra avkall på vissa av sina "egna idéer" för att i stället anpassa spelidén efter truppen och klubbkulturen, som är något mer defensivt präglad. Hur mycket stämmer det egentligen?

- Man har alltid en bild av hur man skulle vilja att det såg ut, men sen kommer man nästan aldrig hela vägen dit. Man kommer inte till nians tabell men i vissa fall kan man ta sig till sjuans. Om man kollar på vårt spel under vårsäsongen… det var inte så att vi gjorde helt annorlunda saker mot vad jag har gjort tidigare. Det var bara att vi gjort det mindre och färre gånger, säger Maif-tränaren till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Det var komplicerat i början. Vi hade en ny backlinje, en del unga spelare som Noah (Persson) och Otto (Rosengren). Samuel (Brolin) i målet. Spelare som behövde trygghet för att komma in i allsvenskan. Tittar man på oss nu är vi kanske på femmans tabell, om vi var på tvåan i våras. Alltså vi gör lite mer av sakerna vi vill göra. Vi har gått långsamt fram.

Brännström har tidigare skördat framgångar som huvudtränare för både Dalkurd och Jönköpings Södra på superettan-nivå. Nu är 46-åringen på god väg att bevisa även på allsvensk nivå.

Samtidigt är huvudtränaruppdraget i Malmö FF vakant för tillfället efter att Milos Milojevic fått sparken. Nyligen rapporterade Fotboll Skåne att de himmelsblå har tagit kontrakt med Mjällby rörande Andreas Brännström. Huvudpersonen själv är dock fåordig om det påstådda intresset.

ANNONS

- Alltså. Jag har aldrig varit den som har jagat jobb eller tänkt karriärmässigt. Nu är jag här i Mjällby och tanken är att jag ska fortsätta vara här, säger Brännström.

Tidigare har Maif:s sportchef Hasse Larsson dementerat att MFF varit i kontakt gällande "Brännan".

"Det finns ingen som helst sanning i det", skrev Larsson i ett sms till Fotbollskanalen nyligen.

Andreas Brännströms kontrakt med Mjällby sträcker sig över säsongen 2023.

Publicerad 2022-08-18 kl 15:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto