Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bråtveit och Dif uppges överens om att bryta efter säsongen: "Mer än vad jag vet"

Allsvenskan

Per Kristian Bråtveit och Djurgården är överens om att gå skilda vägar efter säsongen, uppger Fotboll Direkt.
Fel, hävdar sportchefen Bosse Andersson.
- Det är mer än vad jag vet, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Djurgårdens norske målvakt Per Kristian Bråtveit, 24, anslöt inför förra säsongen från Haugesund och blev i fjol noterad för tio allsvenska matcher när Djurgården tog SM-guld.

Den här säsongen fick 24-åringen börja de tre inledande matcherna på bänken innan han blev ordinarie framför Tommi Vaiho. Men i derbyt mot Hammarby i början av oktober blev Bråtveit petad till förmån för Vaiho.

Nyligen öppnade även den norska målvakten upp för att lämna Djurgården.

- Jag har inte tänkt på det än (om han ska spela vidare i Djurgården 2021). Det är långt till fönstret öppnar. Jag vill träna på här i Djurgården. Jag vill betona att det allra bästa vore om jag kunde kämpa mig tillbaka och bli startman i Djurgården, men om det inte händer under hösten så måste jag vara ärlig mot mig själv och klubben. Jag behöver speltid. Får jag inte den här så måste jag hitta något annat. Det bästa vore om det blev i Djurgården, men om det inte blir så kan jag inte sitta vidare på bänken. Min ålder är en fin ålder för målvakter om du får spela matcher, så då måste jag hitta ett ställe där jag får speltid, sa han till Aftonbladet då.

ANNONS

I dag, tisdag, uppger Fotboll Direkt att parterna är "ense om att bryta upp efter säsongen" och att Dif redan har börjat leta efter en ny målvakt till nästa säsong.

Fel, menar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

- Det är ganska förvånande. "PK" har två år kvar på sitt kontrakt, sedan kanske han inte är helt nöjd med sin speltid men det har vi haft en diskussion om. Men att vi ska vara överens om att gå skilda vägar… det är mer än vad jag vet.

Angående att Djurgården redan nu börjat leta efter en ny målvakt säger Andersson:

- Det är klart att vi tittar men vi för inga som helst diskussioner med nya spelare just nu.

Bråtveits avtal sträcker sig över 2022, medan Vaihos kontrakt gäller över nästa säsong. Dif:s tredje målvakt, Erland Tangvik, har ett kontrakt som går ut efter den här säsongen.

Publicerad 2020-10-27 kl 13:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto