Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brolin på lån igen - tuffare väg i AIK framöver: "Det blir svårare"

Allsvenskan 2022-01-13 kl 21:01

Samuel Brolin är på lån hos Mjällby AIF igen.
Frågan är hur AIK-framtiden ser ut med tanke på Kristoffer Nordfeldts nya avtal?
- Det är klart det blir tufft, säger målvakten till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

AIK-talangen Samuel Brolin, 21, gick i fjol på lån till Mjällby AIF och gjorde tio matcher i allsvenskan. Brolin hade en tuff konkurrenssituation med Carljohan Eriksson som stod för en jättesäsong och i slutet av året blev utsedd till årets målvakt i allsvenskan.

Brolin hoppades såklart på att spela mer, men glädjas med Erikssons framgång 2021.

- Det var en helt okej säsong. Jag visste att det skulle bli en tuff konkurrenssituation med "Calle" och att det skulle bli en bra fajt in i det sista. Han fick börja stå de två första och sedan fick jag min chans. Jag tycker att jag tog den och gjorde det bra i tio matcher. Sedan fick "Calle" chansen igen och gjorde det superbra. Jag är egentligen nöjd med mina insatser och min säsong, men när någon annan har en säsong som är värd att minnas kan man inte göra så mycket åt det. Det är bara att ge en eloge till "Calle", som sporrades av situationen och gjorde det jättebra, säger Brolin till Fotbollskanalen.

ANNONS

Nyligen blev det klart att Eriksson lämnar Mjällby, medan Brolin går på lån till Blekinge-laget igen över den kommande säsongen. Brolin tycker att det känns naturligt att stanna kvar i Mjällby, då landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt i sin tur förlängt sitt avtal med AIK över 2025.

- I slutet av säsongen kom Hasse Larsson (Mjällbys sportchef) och sa att de höll på att prata med "Calle", men att om de inte skulle kunna knyta till sig honom, så var jag mer än välkommen tillbaka på i varje fall ett lån, då han inte visste hur det skulle gå att lösa permanent, utan kanske framför allt ett lån. Han ville veta hur jag ställde mig till det och jag sa att jag blev glad över det och att jag tyckte det lät bra. Men vi sa först och främst att vi skulle avvakta och se hur allt löste sig runt omkring, säger Brolin och fortsätter:

ANNONS

- Från båda sidor hade vi saker att ta ställning till. Jag tog det lite lugnt för att se hur saker och ting utvecklades i AIK och när Nordfeldt skrev på ett långt kontrakt kändes det naturligt för mig att gå på lån igen och då tyckte jag det lät bra i Mjällby.

Brolin har samtidigt kontrakt med AIK över 2023 och frågan är hur 21-åringens framtid ser ut i den allsvenska storklubben med tanke på Nordfeldts nya kontrakt.

Brolin är öppen med att han nu såklart har en tuffare väg till att bli förstemålvakt i AIK.

- Det är klart det blir tufft och det tycker jag att Henrik Jurelius (AIK:s sportchef) har skött bra. Vi har haft en dialog och har pratat om det. Den långsiktiga planen från början från AIK:s sida mot mig har alltid varit att jag ska spela i AIK. Nu ser det målet ut att bli tuffare med Nordfeldt och hans meriter, samtidigt som han är en väldigt duktig målvakt. Det blir svårare, men mitt långsiktiga mål är kanske att spela i en annan liga än allsvenskan, så jag får hoppas att jag får knipa en plats i AIK innan dess. Om jag inte gör det får jag kanske komma tillbaka till AIK om 15 år och stå i AIK då.

ANNONS

Brolin är tydlig med att han någon gång under sin karriär vill vakta hemmamålet på Friends Arena, men nu har han fokus på den kommande säsongen med Mjällby i allsvenskan. 

- Jag ser mig själv stå på Friends. Det vill jag uppnå och göra så snart som möjligt, men nu tänker jag inte så mycket på nästa år. Vi hade fystester i dag (läs i onsdags) och det var nog så jobbigt. Jag gnuggar på här och ska försöka hjälpa Mjällby AIF till framgångar i år och till att etablera sig i allsvenskan.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto