Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/BROMMAPOJKARNA

Bomben: BP till Europa League

Foto: Scanpix

Vilken bomb, Brommapojkarna.

Talangklubben har fått en plats i Europa League-kvalet, tack vare fair play-biljetten.

– Det är sådant som man bara har drömt om tidigare, säger klubbdirektör Ola Danhard till Fotbollskanalen.

Förra året var det Gefle som gjorde oväntad succé i Europa League-kvalet, då man spelade juste och tog hem fair play-ligan. I år är det Brommapojkarnas tur.

Klubben kom trea i fair play-ligan förra året. Då Malmö och IFK Göteborg, som kom etta respektive tvåa på listan, redan spelar i Europa fick de platsen - och glädjebeskedet kom på torsdagsmorgonen.

– Det är fantastiskt. En milstolpe är kanske är fel att prata om, men nästan. Det är första internationella tävlingsmatchen med seniorerna. Alla pratar om att få chanse att spela i Europa - nu får våra spelare den, säger Ola Danhard glatt till Fotbollskanalen.

I november fick de reda på var de stod i ligan och sedan dess har de trott och hoppats. Men inte tagit ut något i förskott ("Det ska man aldrig göra"). Men i morse blev det alltså klart. Ett mail trillade in från förbundet, och två minuter senare en gratulation. Grimsta IP, den trevliga men gammelmodiga lilla arenan ute i Bromma, duger däremot inte för Europaspel.

Förra säsongen spelade ni matcher på Tele2 arena. Blir det den nu också?

– Det blir någon arena i Stockholm eller dess närhet. Men vi kommer att spela mot AIK och Djurgården på den i år med, så det kan det bli. I så fall blir vi första klubb att spela internationella tävlingsmatcher på Tele2, säger Danhard med ett litet skratt.

Känns det som en vinst mot de andra Stockholmsklubbarna?

– Det är klart att det är jättekul eftersom vi alltid har varit i skuggan av AIK, Djurgården och Hammarby. Nu blir det så att hos oss kan man vara med om samma saker som hos de andra, man behöver inte lämna BP för att spela i Europa.

Kvalet är redan i juli. Är ni förberedda?

Laget kommer förbereda sig precis som vanligt. Det finns ingen möjlighet att förstärka truppen, men det kommer bli stort administrativt arbete med formulär och planer inför själva matchen. Vi får se vilka det blir i lottningen. Det finns andra klubbar att prata med om det, hur allt går till. Det kommer bli jobb - men det blir roligt. Alla är jätteladdade.

BP går in i den första kvalomgången, som spelas 3 och 10 juli. Vilka de får möta återstår att se.

Publicerad 2014-05-08 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons