BP tog poäng - trots självmål

Brommapojkarna

Brommapojkarna inledde med att möta en annan nykomling, Öster, hemma på Grimsta IP. Trots att BP-spelare gjorde tre mål blev slutresultatet 2-2.

Pontus Segerström sätter 2-2 för BP

Öster hade det mesta och det bästa i nykomlingsmötet på Grimsta IP. Det hjälpte inte. Ledningar ska försvaras också. Brommapojkarnas snabba repliker gav en poäng - 2-2 (1-1).

Nog för att Brommapojkarna hade bollen mest, men det där var en statistik som inte berättade vem som styrde och ställde på planen. Öster skapade runt en handfull mer eller mindre farliga chanser innan mittbacken Jacob Une Larsson kastade sig raklång för att stoppa Stefan Karlssons inlägg. BP-talangen fick perfekt träff med pannan - och Niklas Westberg var chanslös.
Ingen rolig allsvensk debut för 18-åringen.

Han skulle snart skaka av sig den värsta besvikelsen efter självmålet.

Andreas Haddad gjorde bara åtta matcher under två säsonger i Örebro SK. Ändå satsade BP på den skadebenägne anfallaren. Bortkastade pengar såg det ut som i 33 minuter. Sedan visade han sin kaliber. Tog ned Tim Björkströms långboll på bröstet, vände och pricksköt kvitteringen förbi Alexander Nadj och det bara några minuter efter Östers ledningsmål.

BP spelade upp sig efter pausen. Vågade mera framåt, men saknade tyngd och genombrottsförmåga. Östers anfall var farligare. Och till slut kom ledningsmålet. Inhopparen Pablo Pinones Arce, ratad av BP i höstas, drog till, utmärkte Westberg räddade, men Vlado Zlojutro stötte in returen i tomt mål.

Men det där med att säkra bakåt och spela på resultatet verkar inte vara Östers grej. Två minuter senare (81:a) kvitterade Pontus Segerström när han tryckte in 2-2 från nära håll.

Laguppställningar:

Brommapojkarna: Westberg . Björkström, Segerström, Une Larsson, Jonson - Martinsson Ngouali, Albornoz, Åsbrink - Eriksson, Haddad, Bärkroth

Öster: Nadj - Karlsson, Robledo, Karlsson, Bojent - Paevy, Elvby, Persson, Zlojutro - Velic, Söderberg

Publicerad 2013-04-01 kl 18:02