TV: Första matchen på 13 år utan Nanne - då vann Kalmar

Brommapojkarna

För första gången på nära tretton år kom Kalmar FF till en allsvensk premiär utan Nanne Bergstrand på bänken.
Det gick bra ändå.

Kalmars Tor Öyvind Hovda och Melker Hallberg firar segern med 2-1 efter allsvenskamatchen mellan IF Brommapojkarna och Kalmar FF på Grimsta IP i Stockholm

Måns Söderqvist gjorde båda målen när Brommapojkarna besegrades med 2-1 (1-0).
Hans Eklund har tagit över efter Nanne Bergstrand som tränare för Kalmar FF.
Den första allsvenska segern kom direkt.

Måns Söderqvist gav gästerna en 2-0-ledning på Grimsta IP - och BP kom inte närmare än en reducering.

Kalmar tog ledningen halvvägs in i första halvlek. Smålänningarna ställde om snabbt efter en BP-hörna och Söderqvist sprang till sig ett skottläge. Bollen smet under BP-målvakten Ivo Vazgec.

När Söderqvist slog till igen i den 54:e minuten, medan BP-försvaret väntade på en offsideavblåsning som aldrig kom, såg det avgjort ut - men bara i en minut.

Gabriel Petrovic gav matchen nerv igen när han reducerade, fint framspelad av Nicklas Bärkroth.
Brommapojkarnas poängjakt stördes av utvisningen på Jacob Une Larsson i den 68:e minuten. Den unga mittbacken hann inte med när Söderqvist satte fart och drog på sig sitt andra gula kort.

Gustav Sandberg Magnusson hade det bästa kvitteringsläget men nicken gick rakt på Kalmars målvakt Lars Cramer.

Utöver målen hade Kalmar tre bollar i målställningen.
Publicerad 2014-03-30 kl 17:18