TV: Halmstad kvalar: Inspirerande att åka upp till Sundsvall

Brommapojkarna

Brommapojkarna spelar i fotbollsallsvenskan även 2014.
2-2 mot Halmstad var precis vad som behövdes.
HBK åker till Sundsvall på onsdag för en repris på fjolårets kval.

Halmstad hade behövt vinna för att slippa kval. Nu blir det i stället dubbelmöte med Gif Sundsvall, samma lag som HBK kvalade sig upp mot i fjol med totalt 6-4. Första matchen spelas på onsdag på Norrporten Arena.
-Det gäller bara att gilla läget, inte vara rädd och spela vårt spel, säger Halmstads store anfallare Mikael Boman.

Gillar du läget?

-Ja, för fasen. Det måste man göra nu. Det blir inspirerande att åka upp till Sundsvall.
Det hade kunnat vara ett läge att gilla ännu mer om domaren Martin Strömbergsson hade blåst straff i femte tilläggsminuten när Tim Björkström drog en framflygande Boman i armen.

-Ja, några har sagt till mig att det var så. Jag kände själv att någon var på mig, men innan jag har sett reprisen kan jag inte säga mer, säger Boman.

Straffräddning

Det hände mycket i slutminuterna på Örjans Vall. Mauricio Albornoz gjorde 2-1 för BP i 87:e minuten. Då, först då, började hemmalaget en rejäl forcering. Den ledde till att Marcus Antonsson sköt sitt andra mål som betydde 2-2 i 90:e minuten.
Efter ett tidigt BP-mål av Gabriel Özkan, en straffräddning av HBK-målvakten Stojan Lukic och en kvittering av Marcus Antonsson behövde Halmstad bara ett mål till för att hänga kvar i allsvenskan utan kval.
Men under merparten av andra halvlek såg Halmstad ut att vara mer inriktat på att försvara 1-1 än att gå för seger.
-Jag tycker väl inte riktigt att vi fick igång vårt anfallsspel. Vi kom inte till jättemånga lägen. Det var en jäkligt tungsprungen plan och vi kom inte riktigt upp i press, säger tvåmålsskytten Marcus Antonsson.

BP pustar ut

För andra gången i klubbens historia klarar sig Brommapojkarna kvar i allsvenskan. Förra gången var 2009.
-Våra killar har gjort det fantastiskt bra hela säsongen. Vi tappade en hel del spelare inför säsongen och hade inte möjlighet att rekrytera så mycket, säger tränaren Roberth Björknesjö.
Och han pustar ut:
-Vi hade lite tur i dag. Och med tanke på skadeläget är det en jäkla tur att vi inte måste spela i en vecka till.
Gabriel Petrovic och Andreas Eriksson är långtidsskadade sedan tidigare. Gabriel Özkan haltade ut från Örjans vall i 45:e minuten med en trolig ledbandsskada i knät. Nicklas Bärkroth drog sönder baksidan i ett lår för andra gången på kort tid.

Publicerad 2013-11-03 kl 17:53