TV: Oavgjort i bottenmötet

Brommapojkarna

Det viktiga jumbomötet i allsvenskan mellan Brommapojkarna och Halmstad slutade 1—1.

BP-backen Martin Falkeborn, 20, tvingades föras till sjukhuset med en befarad huvudskada.

Sent i fotbollsmatchens första halvlek skedde den otäcka händelsen. Martin Falkeborn fick applåder av publiken när han nickade med sig en boll i offensivt läge på egen planhalva. Direkt satte han hög fart mot motståndarmålet men glidtacklades av Halmstadbacken Fredrik Livestam. Falkeborn flög högt i luften och landade otäckt på huvudet. Efteråt låg han länge stilla på plan och fick bäras ut på bår. Han fördes till sjukhus omedelbart efter händelsen.

BP valde att inte göra något byte och med en man mer på plan tog Halmstad ledningen med 1—0 på övertid i halvleken. Stefan Selakovic slog in bollen på en rörig hörna framför BP-målet, där målvakten Ivo Vazgec debuterade i allsvenskan.

I andra halvlek kom kvitteringen. I den 55:e minuten plockade Andreas Haddad ner bollen till Nicklas Bärkroth som dundrade in 1—1 från nära håll. BP hade några jättelägen i slutet av matchen men resultatet stod sig och innebär att båda lagen är kvar i bottenträsket. Halmstads Jesper Westerberg fick sin tredje varning och är avstängd nästa match.

Publicerad 2013-06-19 kl 21:07