Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brorsson på väg mot ett bra år – trots den tunga starten: ”Kändes rätt att stanna kvar”

Allsvenskan

MALMÖ. Han är ingen given startspelare i Malmö FF, men 22-åringen Franz Brorsson lär ändå göra sin 21:a start för året i dag mot BK Häcken.
- Det har kanske inte känts så mycket, men jag har ändå oftast fått en match i veckan.

Foto: Bildbyrån

Mycket har hänt i Malmö FF sedan i våras, men för en av dem det har slagit över mest från negativt till positivt är Franz Brorsson. Från några tunga matcher i våras till att få mycket speltid med bra prestationer. 

Totalt i år har han 20 starter, och åtta inhopp, i Malmö FF. Sedan Uwe Rösler kom in har Brorsson startat tio matcher och laget  har hållit nollan i åtta av dem. I de övriga två matcherna släpptes det in tre mål, varav två efter straffar.

- Det har kanske inte känts så mycket, men jag har ändå oftast fått en match i veckan i och med att det har varit så många matcher. 

- Ett godkänt år och det är rätt mycket kvar ändå. 

ANNONS

Det var ju en del flyttrykten i vintras, men du är nöjd att du blev kvar?
- Med facit i hand, med Europacupspel och så bra som vi varit sedan i somras, så absolut. Det kändes rätt att stanna kvar och det är ingen jättebrådska (att lämna).

Brorsson har i tidigare intervjuer, i bland annat Kvällsposten, pratat om att en av hans förbättringar det här året har varit att han försöker ta det lugnare, både i spelet och i sin uppladdning inför matchen. 

- Man går in för att inte vara för taggad. Hålla sig mer kall. När jag har kommit in eller startat så har det gått bra när jag hållit mig lugn. Inte alltför många kort (ett gult kort efter VM-uppehållet, reds. anm.). 

I dag mot BK Häcken förväntas han att starta igen då Lasse Nielsen är frånvarande med en lårkaka. Efter den matchen väntar en helt avgörande U21-landskamp mot Belgien, i ett U21-landslag där Brorsson är en av blott fyra spelare i truppen som inte är eller har tillhört en utländsk klubb. 

ANNONS

Mittbacksparet är dock Sverigebaserat, med Brorsson och Filip Dagerstål som har startat fem matcher ihop under 2018 och då bara släppt in ett mål. De lär starta ihop även mot Belgien, och om Sverige vinner så blir det U21-EM i Italien/San Marino nästa år. 

- Går vi vidare dit så blir 2018 ett väldigt bra år.

Publicerad 2018-10-07 kl 08:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto