Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Broström: "Vill ha klart med ny tränare före jul"

Halmstad är det enda lag i Allsvenskan som just nu är utan tränare inför nästa säsong. Men förhoppningen är att luckan snart ska vara fylld.

- Vi har kontakt med några stycken men det är ingenting klart än men vi har styrelsemöte på måndag kväll, då vi hoppas diskutera några namn. Vi hoppas det kan lösa sig under veckan som kommer, säger Ingemar Broström

Det är förstås ett vågspel för en klubb när en ny tränare ska anställas. Dels vill klubben inte hasta iväg och välja första bästa namn, samtidigt gäller det att få ett nytt namn på plats för att kunna förbereda laget på bästa sätt inför nästa säsong och värva nya spelare.
- Vi vill helst att det ska vara klart före julafton och dock senast när vi drar igång 7 januari. Men absolut före jul, så att HBK-organisationen vet vad som kommer att hända.

Bland de namn som nämns återfinns tidigare HBK-tränaren Mats Jingblad plus några tränare från Halmstads närhet.
Något utländskt namn fanns dock inte med den listan.
Men Ingemar Broström utesluter ingenting när det gäller tränarfrågan. Det kan mycket väl bli ett utländskt namn på tränarposten, även om det knappast känns troligt sett till klubbens historia.
- Det kan bli en överraskning och det är många som spekulerar men samtidigt får man vara mån om den kultur man har i klubben. En ny tränare kan inte komma in och vända upp och ned på hela klubben direkt men kan ändå komma att förändra saker på längre sikt.

AIK och Elfsborg har ju som bekant nått framgång med unga och tämligen oprövade tränare men så mycket hintar Broström att det inte lär bli någon orutinerad kraft som tränar Halmstad 2010.
- En del obeprövade kan vara ett lyckokast men det känns som om en obeprövad tränare känns bättre som en assisterande tränare i vårt fall.

Publicerad 2009-12-12 kl 14:41
Annons
Annons
Annons