Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Buya Turays budskap efter näthatet: "Sluta med det"

Allsvenskan

MALMÖ. Mohamed Buya Turays övergång till Malmö FF har väckt reaktioner.
Den tidigare Djurgårdenspelaren bedyrar sin känslor för Stockholmslaget, som han en gång var desperat efter.
- Jag gick dit på egen hand. Jag ringde Bosse (Andersson), det var inte han som hörde av sig till mig, säger Buya Turay. 

Foto: Bildbyrån

Mohamed Buya Turay.

Den 27-årige Mohamed Buya Turay blev i dag klar för Malmö FF, efter en tuff tid i kinesiska HN S. Longmen. Sierraleoniern har sedan tidigare en bakgrund i Dalkurd, AFC Eskilstuna och Djurgården. 

I det senare laget vann han SM-guld 2019 som utlånad från belgiska Sint-Truidense, och tog hem skytteligan på 15 mål. Han har skrivit på för 3,5 år i Malmö FF och kommer bära nummer 33.  

- De var det enda laget som var intresserat i Sverige, säger Mohamed Buya Turay.  

- Jag ville komma tillbaka eftersom Sverige är mitt hem och min dotter också är här. Det känns bra att vara tillbaka igen. 

ANNONS

Övergången har blivit omdiskuterad bland Djurgårdenfans, särskilt efter ett Instagram-inlägg som Buya Turay la upp under torsdagen. Där slår han tillbaka mot dem som tycker att han skulle vara en svikare eller "orm", för att han går till av Djurgårdens titelkonkurrenter.

"Jag har varit lojal sedan 2…, men de har inte varit äkta och de har utnyttjat min värdighet", skriver han på Instagram

"De betalade aldrig tillbaka med lojalitet, och snälla hata inte på mig om du inte känner till hur det har gått till från början till slut." 

Buya Turay fortsätter: 

"Jag är ingen judas eller orm (…) ni värderade inte mig eller min kärlek. Jag älskar er alla fortfarande så, så mycket. Se på livet från den ljusa sidan", avslutar han. 

Anfallaren förklarar nu sitt inlägg: 

- Sådant här händer alltid i fotbollen, men en sak jag vill jag säga till Djurgårdensupportrarna. Jag vet hur mycket de älskar mig, och så finns det dem som bara vill göra en mindre. Jag kommer inte vara arg över detta, det händer spelare i andra klubbar också.  

ANNONS

Buya Turay beskriver att han utsatts för näthat under veckan:  

- Det har kommit meddelanden med orden orm, judas - jag har blivit kallad för pedofil. Det är dock inte normalt. Jag har gjort så mycket för den klubben så de behöver inte hoppa på mig så här. Jag hatar dem inte för det som de gör. Jag vet det finns bra folk som gillar mig där, som önskat mig lycka till i Malmö, förutom i matcherna mot Djurgården. 

Buya Turay berättar att han under sin tuffa period i Belgien hörde av sig till Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för att få till en utlåning. Anfallaren var på radarn hos Blårändernas tidigare tränare Özcan Melkemichel redan innan det, men någon övergång blev aldrig av under hans två år vid rodret.  

- Jag gick dit på egen hand. Jag ringde Bosse, det var inte han som hörde av sig till mig. "Jag vill bara att du betalar min låneavgift, så kommer jag". Det är bara det jag vill säga. Jag gjorde det av kärlek till klubben och på grund av det jag gick igenom i Belgien. Det spelade ingen roll hur mycket betalt jag fick, jag ville bara börja om karriären.  

ANNONS

Buya Turay säger att han inte vet varför Andersson inte hörde av sig den här gången. Men han vill att näthatet upphör.  

- Fansen borde sluta skicka hat mot mig. Nu var det bara Malmö som hörde av sig i hela Skandinavien. Jag vill att de (fansen) slutar med detta. Jag känner kärlek för dem och den kärleken försvinner inte. 

Tidigare i veckan blev en annan guldhjälte från 2019, Marcus Danielson, klar för en återkomst till Djurgården. Mittbacken lämnade för spel i kinesiska Dalian Pro efter den säsongen och har behållit kontakten med Buya Turay. Malmö FF:s senaste nyförvärv tycker att det är kul att Danielson valde Djurgården.  

- (skratt) Det är bara roligt. När han gick till Djurgården gratulerade jag honom. Men han frågade inte varför jag inte gick till Djurgården, säger Mohamed Buya Turay.  

ANNONS

Han gjorde 15 mål och fem assister för Djurgården säsongen 2019, och kan vara spelklar för MFF i början av augusti.

Publicerad 2022-07-22 kl 14:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto