Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Chanko nära beslut - öppnar för Bajen

Louay Chanko ser alltmer ut som en snar hemvändare i svensk fotboll. Men Syrianska är inte given destination för mittfältsstjärnan - Hammarby kan vara ett alternativ.

- Jag har följt Hammarby de senaste åren och lidit med dem. Det skulle vara en häftig grej att vara en av dem som spelade upp dem i allsvenskan igen, säger Louay Chanko till FotbollDirekt.se.

Louay Chankos tid i Ålborg och Danmark går mot sitt slut. Den 32-årige mittfältaren har gjort klart att han lämnar klubben när danska säsongen är över i slutet av april. Chanko har gått in och ut ur startelvan och fått spela på "fel" position, som yttermittfältare. Syrianska kommer försöka värva Chanko, och själv ser han klubben som förstaalternativ för tillfället.

- Syrianska ligger bäst till och jag har en väldigt bra kontakt med dem, har haft de senaste sju-åtta åren. Jag har många bra kompisar där; Sharbel, "Abbe", Durmaz, "Sulan" till exempel. Visst lockar det att gå dit.  

Chanko hyser samtidigt starka känslor för Hammarby och säger att han är ledsen över den utveckling klubben haft de senaste åren. Det sportsliga talar emot "Bajen", osäkerheten på om klubben kommer tillbaka till allsvenskan gnager.

- Hammarby ska vara i allsvenskan, och jag hoppas de kommer tillbaka. Nu måste de väl nästan satsa ordentligt med tanke på nya arenan till 2013. Alltså, jag kommer inte stänga dörren och kan absolut tänka mig att spela där igen. Det skulle vara en häftig grej att vara en av dem som spelade upp dem i allsvenskan igen.

- Men samtidigt, jag är 32 år och har inte så många år kvar på högsta nivå. Då vill man gärna känna sig ganska säker på att man hamnar där, även om det förstås inte finns några garantier.

Chankos andra tidigare klubbar i Sverige - Djurgården och Malmö - ser han själv inte som realistiska alternativ.

- Jag är så tätt sammankopplad med Syrianska så jag tror inte att några andra allsvenska klubbar ens kommer att försöka värva mig.   

Du har också talat om att du vill testa spel i något arabland, som Qatar?

- Ja, men det skulle vara ett halvårskontrakt i så fall, för att undvika den svenska försäsongen (skratt). Och det hade varit en kul grej för familjen också, låta dem få en skön långsemester i värmen. Men det är inget vi har jagat efter, vi har bara kollat runt lite men inte hittat något. Det är svårt att hitta ett halvårskontrakt på det viset.

Du närmar dig hur som helst ett beslut - du kommer att komma hem till Sverige om ett halvår?

- Ja, alltså, just nu vill jag bara hitta tillbaka till den spelare jag var när jag var i Hammarby, den formen. Och för att kunna göra det måste jag flytta härifrån, och det mesta talar då för Sverige.

- Sedan vill jag inte låsa mig vid ett alternativ redan nu, och säga att "det kommer bli den klubben" förrän jag verkligen har bestämt mig. Men det kommer jag ha gjort innan nyår som senast.

Publicerad 2011-11-30 kl 14:00
Annons
Annons
Annons