Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Chockdiagnosen som skakade Hammarby

Max von Schlebrügge skadade sig svårt i en otäck kollision förra veckan. Nu avslöjas att han fruktades missa halva säsongen. - Max mår mycket bättre och nu tar vi det dag för dag, säger Hammarbys medieansvarige.

Max von Schlebrügges hemkomst till Hammarby var bejublad och efterlängtad, så gärna ville Bajen-fansen ha hem sin hjälte att de genom insamlingen Bajen Aid var med och sponsrade värvningen.

Men för en dryg vecka sedan skallade von Schlebrügge ihop med försvarskollegan Monday James på en träning och fick föras till sjukhus. von Schlebrügge har sedan dess återhämtat sig och lämnat sjukhuset, men den otäcka smällen har lämnat frågetecken för när mittbacksgeneralen kan vara tillbaka. Enligt Hammarbys pressansvarige Love Gustafsson är det försiktigt positivt. - Max mår mycket bättre nu och det är egentligen det enda vi kan säga, att vi tar det dag för dag. För det är så individuellt med hjärnskakningar, säger Gustafsson till FotbollDirekt.se.

Enligt vad FD erfar så såg det dock långt mycket värre ut inledningsvis. Först fruktades en allvarligare skallskada som skulle hålla von Schlebrügge borta i upp till tre månader. Men sedan konstaterades en vanlig hjärnskakning som vanligtvis 1-2 veckors konvaleschens.

- Hur pass allvarligt det sett ut att vara ska jag inte gå in på för det är inte mitt bord. Det har varit många bud om när han kan vara tillbaka, men det är ju svårt att säga exakt. En hjärnskakning är ju en annan typ av skada jämfört med muskel- och skelettskador och därför är det svårt att sätta några definitiva diagnoser, säger Love Gustafsson.

Hemmapremiären mot Halmstad på måndag ser högst osäker ut för klubbens store hemvändare, men från Hammarbyhåll vill man inte utesluta någonting. - Nej, vi tar det dag för dag. Det är Max i samråd med läkarteamet som avgör när han kan vara tillbaka. Det kan gå fort, det kan ta lite längre tid. Men vi stänger inga dörrar för spel på måndag.

Publicerad 2012-04-05 kl 17:14
Annons
Annons
Annons