Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
37v

Christiansen om beslutet att förlänga: "Du har allt här"

Foto: Bildbyrån.

Anders Christiansen har förlängt med Malmö FF.
I en längre intervju berättar han varför.
- Ville jag tjäna pengar hade jag flyttat till Kina eller Ryssland.

I dag blev det klart att Malmö FF:s Anders Christiansen förlängt sitt avtal med Malmö FF, trots intresse från flera utländska klubbar. I en längre intervju efter förlängningen berättar dansken om att beslutet växte fram, bland annat efter hans erfarenheter i Italien där han knappt fick speltid och inte trivdes socialt. 

- Ville jag tjäna pengar hade jag flyttat till Kina eller Ryssland. 

- Det var inte bara från en dag till en annan, det var en längre period vi hade pratat ihop. Summa summarum så vet vad jag har här i Malmö. Jag vet vad jag kom från i Italien. Det sätter jag värde på, det jag har fått här i Malmö.

Vad vill då Christiansen ha ut av ett kontrakt som sträcker sig drygt fem år till? 

- Fem mästerskap, säger han med ett leende. 

- Min ambition är att bli en bättre fotbollsspelare. Det är inte att gå hem och dricka Faxe Kondi 24 timmar om dygnet. 

Christiansen pratar också om att han efter sin karriär vill se tillbaka med flera titlar. Att spela i en vinnande klubb som MFF var därför en delanledning till att stanna, då han saknade titlar när han kom till Sverige inför förra säsongen. 

- Man vinner mästerskap. Man vinner många matcher. Man spelar inför stor publik, man har stora förväntningar på att man ska ut och prestera. Man kan inte gå ut och spela en pissmatch. Det gillar jag. Jag gillar när det är förväntningar på mig och laget. 

- Det är en fotbollsstad. Alla älskar fotboll. Man har nära till träning, oavsett var du bor i Malmö. När du har ledig dag så har du Köpenhamn på andra sidan, som är en fantastisk stad. Du har allt här. 

Samtidigt har han aldrig förnekat att han vill testa på att återigen spela i någon av Europas största ligor. Trots ett långt kontrakt ger han också en öppning för att han någon gång under de kommande åren lämnar. Däremot var MFF emot en försäljning redan i somras. 

- Där var Malmö var ganska klara, att de inte var intresserade av att sälja. 

- Jag vill bli så duktig som möjligt, om jag får möjligheten att spela i en bättre liga, i en större klubb, så hoppas jag att jag får göra det. 

Var det någon period efter att ni åkt ur Champions League-kvalet som du funderade på din framtid?
- Inte specifikt, nej. Jag var inte nöjd med ena prestationen. Hemmaprestationen mot Vardar var jag nöjd med, men bortaprestationen var jag bestämt inte nöjd med. Jag känner ett stort ansvar precis som resten av truppen om vi inte presterar. 

- När man visste att man skulle möta FCK (FC Köpenhamn i nästa kvalrunda) gjorde det extra ont. 

Varför gjorde det extra ont när det var FCK?
- Svensk fotboll... I danska ögon vet man ingenting om det. Dansk fotboll är liga nummer ett i Skandinavien, sedan får Sverige och Norge kämpa om andraplatsen. Man vet inte i Danmark hur stort intresse det är för en klubb som Malmö, man vet inte hur stor klubb det är. 

- Det hade varit fint att visa det.

Malmö FF leder just nu allsvenskan med tio poäng med nio omgångar kvar. Christiansen själv försöker ta sig tillbaka efter en mindre skada, där det fortfarande är oklart om han spelar mot Örebro SK på söndag. Samtidigt vet han vad som händer om laget inte tar SM-guld med det här tabelläget. 

- Om vi inte gör det är det en katastrof. Men arbetet ska göras.

- Det är bara vi själva (som är våra största motståndare). Vi vet att vi är ett bra lag, men om vi börjar tro att vi är världen bästa lag och inte har respekt för motståndarna, så får vi det tufft. Det visade vi mot AFC borta.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-07 kl 14:14

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER