Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Christopher Telo besöker Wolves i sin nya Peking-roll

Allsvenskan

Christopher Telo har fått en roll i IFK Norrköping efter avslutad karriär.
Nu är han på besök hos samarbetsklubben Wolves.
- Han kommer att bli en viktig förstärkning för IFK, säger klubbdirektören Michael Sturehed i ett uttalande. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Kalmar FF
IFK Norrköping
Kalmar FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Malmö FF - IK Sirius
Malmö FF
IK Sirius
STREAMA PÅ LÖRDAG
IFK Göteborg - IF Brommapojkarna
IFK Göteborg
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Halmstads BK - IFK Värnamo
Halmstads BK
IFK Värnamo
STREAMA PÅ LÖRDAG
IF Elfsborg - Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ SÖNDAG

För ungefär en månad sedan berättade Christopher Telo, 34, att han avslutat sin fotbollskarriär. IFK Norrköping blev hans sista klubbadress. Eller nåja, han är faktiskt fortfarande kvar i Peking.

Klubben meddelar att trotjänaren fått i den sportsliga organisationen.

- Jag har haft en dialog med IFK under våren och känner mig väldigt motiverad till att dra i gång. Det är en intressant roll och jag kommer att göra mitt bästa för IFK, som jag alltid gjort, säger han i ett uttalande på hemsidan.

Klubbdirektören Michael Sturhed:

- Christopher är kompetent, väldigt språkligt begåvad och har ett stort kontaktnät efter en lång spelarkarriär. Han är mycket erfaren och kommer att bli en viktig förstärkning för IFK, säger han i ett uttalande på hemsidan.

Annons

Som en del i sin Peking-roll är Telo på besök hos Premier League-klubben Wolves. De båda klubbarna har diskuterat ett samarbete och Telos gästspel är steg i fördjupa arbetet.

- Christopher är nu knuten till IFK Norrköping för att stärka föreningen och huvudsakligen arbeta med, och implementera, internationella sportsliga kontakter i organisationen, men också på längre sikt arbeta med scoutingärenden inom föreningen, säger klubbdirektör Michael Sturehed.

Han fortsätter:

- Telo ska också söka, förhandla och skapa hållbara relationer mellan utländska fotbollsklubbar, men även med andra passande organisationer kopplat till fotbollen. Samarbeten kan ske inom följande områden: spelarutveckling, lån, ledarutveckling och fysisk prestanda.

I samma veva meddelar Peking att man skrivit ett samarbetsavtal med Owen Southgate. Han är dels är representant för företaget Nysa, dels för Wolves. Han ska bistå IFK Norrköping med internationella kontakter, söka utbildningsbidrag och stöd samt att skapa förutsättningar för spelarna att utbilda sig parallellt med fotbollen.

Annons

IFK Norrköping ligger näst sist i allsvenskan. 

Publicerad 2024-07-11 kl 13:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto