Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Covic härliga revansch på mardrömsarenan Råsunda

Allsvenskan

Råsunda var ingen arena som Elfsborgs målvakt Ante Covic mindes med glädje. Men efter torsdagens 0-0-match mot AIK är intrycken mer positiva.

- Ja, jag fick göra några bra räddningar och det kändes bra att vi kunde resa härifrån med poäng, säger Covic till FotbollDirekt.se

- AIK är alltid svårt att möta med sin högljudda publik och det är alltid bra inramning på matcherna. Men att spela idag var inte precis som att spela ett derby. Det var inte samma spänning.

Det tunga minnet från Råsunda som Covic har i sitt medvetande är förstås den frispark som Krister Nordin gjorde på Covic när denne spelade i Hammarby.
- Ja, den frisparken minns jag fortfarande. Jag brukar glömma och gå vidare men det målet kommer jag nog för alltid att komma ihåg. Det är det mest udda mål jag någonsin släppt in. Ett youtube-mål, säger Covic med ett skratt.

Annons

Mot AIK fick han briljera med ett par riktigt fina räddningar och såg till att Elfsborg fortfarande är obesegrat i tabellen.
- Det var nära ögat idag men vi lyckades ta en poäng. Vi tar det match för match och ser hur länge det håller.

Ni försämrar ju inte chansen till SM-guld precis...
- Det är fortfarande många matcher kvar att spela. Vi tar en match i taget och idag var det nära som sagt. Förlusten kan komma i nästa match eller om två månader. Det är sånt man aldrig vet men jag hoppas att vi är med ända till sista omgången.

Covic har ett treårskontrakt med Elfsborg och om det fanns vissa tvivel kring hans kapacitet lär dessa vara bortblåsta. Men när det kommer på tal tar ödmjukheten överhanden.
- I ett lag med bra försvar som Elfsborg är det alltid lätt att vara målvakt. Man blir inspirerad av att se lagkamraterna spela bra. Då spelar jag också bra. Och det är roligt att spela i en klubb som Elfsborg, som är en av Sveriges bästa.

Annons
Publicerad 2009-05-21 kl 20:32
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto