POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

CSKA-stjärnan Zoran Tosic: “Pontus och Rasmus har varnat för AIK”

Mardrömslottning för AIK - och någon underskattning från CSKA Moskva kan inte Gnaget förvänta sig i EL-play off på torsdag.
- Vi ska gå så långt som möjligt i Europa League och vi kommer till Stockholm för att vinna, säger CSKA:s storstjärna Zoran Tosic.

CSKA Moskva har vaknat. Eller, det är i alla fall vad storklubben  hoppas, och det ska man nu bevisa på Råsunda på torsdag. CSKA hade hemsk avslutning på förra säsongen – de fick ge sig i guldracet mot Zenit, ramlade ner till andraplatsen och missade därmed Champions League. Tränaren Leonid Slutsky har varit hårt kritiserad.

- Men vi hade otur där på slutet av förra säsongen. Ett par av våra viktigaste spelare blev skadade och vi tappade formen, invänder CSKA:s serbiske landslagsman Zoran Tosic för FotbollDirekt.se.

Inledningen på årets säsong har varit sisådär – två förluster efter dåliga insatser mot Amkar Perm och Zenit och supportrarna var vansinniga. Men sedan två segrar, först 1-0 mot storsatsande Anzhi, där Zoran Tosic avgjorde, och sedan nu i helgen 3-0 mot Mordovia, där han återigen blev målskytt. Trycket har lättat något, erkänner den serbiske storstjärnan.

- Det är klart att det blir lite enklare inför matchen mot AIK, vi kan andas något lättare nu. Men trycket finns alltid där – det är vi vana vid i en storklubb som CSKA. Det är likadant den här säsongen som förra och vi är högst medvetna om det. Vi är professionella spelare i en storklubb i Ryssland, så press varken ska eller får vara något problem.

Segern mot Mordovia ska följas upp med en ny seger i Stockholm. CSKA är storfavorit och det är man medvetna om.

- Vi har varit fullt fokuserade på Mordovia-matchen och har inte snackat så mycket om AIK ännu. Men från och med i dag (läs i går) analyserar vi AIK, så som vi gör med alla lag.

- Hur mycket jag vet om AIK? Inte särskilt mycket om jag ska vara ärlig, men jag vet att svenska lag tradionellt sett är väldigt disciplinerade, välorganiserade och svårslagna.

Att Rasmus Elm och Pontus Wernbloom finns i CSKA och har koll på motståndet är något som kommer utnyttjas.

- (Skratt). Jo, jag har snackat AIK med Rasmus och Pontus, det har vi gjort allihopa. De har sagt att det här är en svår motståndare som kommer kräva vår fulla uppmärksamhet. Vi vill garantera Europaspel och och vi tar den här uppgiften på största allvar. Ambitionen är ju att gå så långt det bara är möjligt i Europa League och vi kommer till Stockholm för att vinna.

Publicerad 2012-08-21 kl 07:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå