POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dags att träna strandfotboll, AIK?

I helgen var Napolis hemmaplan Stadio San Paolo mer sand än gräs. Om ett par veckor ska AIK beträda den.
– Den kanske ser ut som Wembley om 14 dagar, vem vet? säger AIK-tränaren Andreas Alm.

När Napoli den gångna helgen besegrade Fiorentina med 2-1 var det något helt annat än själva spelet som uppmärksammades . Gräset, om man kan kalla det så, på Napolis hemmaborg Stadio San Paolo var nämligen under all kritik. Spelet liknande mer strandfotboll än något annat.Om drygt två veckor gästas Napoli och San Paolo av AIK i Europa league.
– Vi ska ju inte spela där förrän den 20:e och nu vet jag inte hur vädret har varit i Neapel, men man kastar ju mycket sand på planen om det regnat mycket för att på så sätt dränera den. Då kan de se illa ut just den matchen men sedan blir det bättre, säger AIK:s tränare Andreas Alm till FotbollDirekt.se.
– Italien har väl ett helt okej klimat så det borde nog inte vara några problem tills vi ska spela där. Sen har vi matcher däremellan så vi har inte direkt diskuterat underlaget i Neapel än, tillägger han.

Alm berättar också att AIK stött på, vad som hade kunnat bli planproblematik, tidigare i Europa league.
– Vi fick inte ens träna på CSKA:s arena för att det hade regnat så mycket. Det var folk som jobbade med den i ett dygn och sen var den bra igen när vi skulle spela.

Men är det inte undermåligt av en såpass stor klubb som Napoli, i det klimatet de spelar, att inte kunna leverera en ordentlig gräsmatta?
– Den kanske ser ut som Wembley om 14 dagar, vem vet? De har så bra klimat och så mycket pengar att de kan lägga en ny matta när de vill och då är den spelklar om två dagar. Jag tror ingen drar nytta av en dålig fotbollsplan.

Hur är din syn på Napoli som lag?
– Ett lag som senaste säsongen spelat en fotboll fartfylld, inte klassisk italiensk, fotboll. De spelar mer en omställningsfotboll och snabb sådan. De har många spelare man känner igen och är ett tidigare storlag som det nu återigen går bra för efter några sämre år. Björn Wesström kommer se dem på plats innan vi möter dem.

Publicerad 2012-09-04 kl 07:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå