POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Dahlberg: ''Ser en framtid som mittback''

Två matcher som mittback och redan hyllad. Mikael Dahlberg har gått från måltörstande anfallare till stabil kugge i de bakre leden. I veckan väntar nästa prövning - derby mot AIK.

- Jag tränar som mittback och ser en framtid i den positionen. Det är en plats där jag kan utvecklas och på varje träning lär jag mig något nytt, säger Djurgårdens Mikael Dahlberg till FotbollDirekt.se.

Under större delen av karriären har han agerat som anfallare. Men årets säsong har inte gett önskad målproduktion då det bara blivit två fullträffar.

Debuten som mittback skedde först hemma mot Örebro (0-0) i början av september. Då var han en nödlösning men hyllades snabbt av DIF:s assisterande tränare och fick fortsätta i matchen därpå borta mot Gais.

- Han kan bli en toppallsvensk mittback och mycket väl bli landslagsmässig. Det är vi övertygade om, sa den assisterande tränaren Paul Lindholm till FotbollDirekt.se då.

Kan du nå dit? - Det vet man aldrig. Men jag har rätt egenskaper för att spela mittback då jag är fysiskt stark och en bra passningsspelare, säger Dahlberg.

På onsdag väntar den stora antagonisten AIK på Råsunda. Då ska deras anfallare få det hett om öronen.
- Som gammal anfallare vet jag vad som är jobbigt att möta hos en försvarare. Samma sak försöker jag göra nu.

Anders Svensson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-22 kl 16:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå