Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dahlbergs första ord efter återkomsten till Blåvitt: "Ville hem till dit allt startade"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Pontus Dahlberg, 23, har lämnat Premier League för en återkomst till IFK Göteborg.
Målvakten berättar om beslutet som togs - bara några timmar innan fönstret stängde.
- Vi har väl pratat i tio dagar - sedan kom parterna överens, säger Dahlberg till Fotbollskanalen.

11:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Stahre pratade om Dahlberg i Fotbollskanalens Deadline Day-sändning i spelaren ovan.

Efter 39 allsvenska framträdanden i IFK Göteborg såldes Pontus Dahlberg 2018 till Watford för omkring 35 miljoner kronor. Men speltiden har blivit knapp, och efter utlåningar till BK Häcken, Doncaster och Gillingham FC står det nu klart att målvakten vänder hem till allsvenskan och Göteborg igen.

23-åringen skriver på ett 4,5-årsavtal med IFK Göteborg, något som blev officiellt på övergångsfönstrets sista dag. 

- Vi har väl pratat i tio dagar, jag vet inte. Sedan har man kommit överens med alla inblandade parter, säger Pontus Dahlberg till Fotbollskanalen.

Varför valde du att komma tillbaka till Blåvitt?

ANNONS
- Dels för att jag ville tillbaka till klubben där allting startade och till det som är hemma. Dels för att klubben visade intresse. 

Under fredagen gjorde Dahlberg sin första träning med sina nya lagkamrater.

- Det var jättekul, jättekul. Inte alltför många gubbar som är kvar sedan jag var här sist, men några, så det var kul att träffa dem igen. Träffa resten av laget och staben. Komma upp här på riktigt.

Har du och Blåvitt haft någon kontakt under din tid i England?
- Det har varit lite till och från, det har ju varit en del omväxling på vilka som har varit på de olika posterna. Det har varit lite till och från, men överlag har man ju så klart haft en dialog eftersom att det var här jag slog igenom för några år sedan. 

Dahlberg berättar vidare om de tuffa 4,5 åren i England, där det inte blev en enda minut i Premier League.

ANNONS

- Det har blivit några utlåningar, och kortsiktigt är det ju bra att få spela matcher och utveckla sig på det sättet. Jag har tagit med mig många erfarenheter från olika miljöer som är bra att ha i ryggsäcken.

Är du besviken att du inte fick chansen att visa upp dig mer?
- Nej, det är som det är. Det har blivit så här och jag tänker inte på det som har varit förr i tiden, utan fokuserar på här och nu. 

I Blåvitt väntar nu stenhård konkurrens med Warner Hahn, 30, som har stått för en fin säsong mellan stolparna i Blåvitt. Surinamesens kontrakt löper ut efter säsongen.

- Det är klart att det är en bra målvakt som har gjort det bra. Men det är alltid med konkurrens i ett fotbollslag, det triggas alla av, säger Dahlberg.

IFK Göteborg har nu tagit sig upp till en femteplats i tabellen, men Dahlberg såg bara den sportsliga framgången som en bonus i beslutet att komma hem.

ANNONS

- Det är klart att det är kul att det går bra för laget. Samtidigt har väl inte det så stor betydelse för mig. Jag älskar den här klubben, laget, gubbarna, supportrarna och alla som är i och runt föreningen.

Känner du dig redo att spela direkt?
- Det är tränarens beslut. Som sagt, jag är redo när tränaren vill att jag ska vara redo. Sedan får man ta det därifrån.

Hur känns formen?
- Det går framåt, säger Pontus Dahlberg.

Publicerad 2022-08-12 kl 12:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto