Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Daniel Andersson öppnar för spel igen: "Bra med rutin i det här läget"

Praktfiasko med 0-5 mot Häcken och röster höjs för Daniel Andersson i MFF:s backlinje. Nu öppnar veteranen själv för spel i nästa match.

- Nu har vi en svår match härnäst mot Kalmar som ser starka ut. Vi är i ett läge där det kan vara bra att få in rutin. Vi i lagledningen får utvärdera situationen under veckan och ta ett beslut om jag ska spela, säger Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.

Årets hittills största bottennapp – MFF:s 0-5 mot Häcken kom som en chock för hela fotbollssverige och krisen lurar runt hörnet för det guldtippade Malmö-laget. Efter jättefloppen talade MFF:s mittback Pontus Jansson talade om saknaden efter rutinerade Daniel Andersson i backlinjen.

– Det är klart att vi saknar Danne i en sådan här match. Vi mötte Häcken för två veckor sedan och han och jag spelade ihop. Vi släppte knappt till en chans på 70 minuter när jag spelade, sade Jansson till Aftonbladet.

Redan innan säsongen har Anderssons ”spela- eller icke-spela” diskuterats. Tanken är att 34-åringen så snart som möjligt ska sluta vara saknad på planen och han har själv varit tydlig med att han är tränare i första hand. I premiären gjorde skador att Andersson fick kliva in, men i går var han tillbaka på bänken och unge Filip Helander fick istället chansen. Daniel Andersson backar i dag upp Helander och tonar ner sin egen betydelse och roll som ”frälsare”.

- Jag menar, Filip Helander har gjort en helt fantastisk försäsong. Då var det ingen som ropade efter mig. Men så här är det alltid, det är korta skiftningar och man vill ha snabba lösningar. Men en person gör inte så stor skillnad, i går var det hela laget som föll ihop.

Men samtidigt så ser Andersson själv nu ett läge där han kan behövas på planen. En poäng på två matcher och noll gjorda mål mot Gefle och Häcken har försatt guldfavoriten i en svår sits och härnäst väntar topptippade Kalmar på Swedbank.

- Vad gäller matchen igår… vi hade förlorat om jag varit med också, det är några individuella misstag som gör att de får tidiga mål, jag hade inte kunnat förhindra dem.

- Men med det sagt, så kanske vi nu är i ett läge där det kan vara bra att få in rutin. Vi har en svår match mot Kalmar som har sett starka ut och vi måste höja oss rejält. Men det är en diskussion vi får ta i veckan. Vi måste analysera Häcken-matchen först.

Går det att sätta ord på vad det var som egentligen hände?

- Det gick ju väldigt snabbt i början med några insläppta mål. Sedan faller vi ihop kollektivt och det får dra iväg. 5-0… det får bara inte hända. Det är oacceptabelt.

Känns det som att det här var en läropeng, att det aldrig kommer ske igen?

- Det får man verkligen hoppas.

Publicerad 2012-04-08 kl 14:40
Annons
Annons
Annons