Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

David Elm petad från KFF:s matchtrupper - oenighet med tränaren

Foto: SCANPIX

Försök igen

David Elm har inte fått någon matchning under september.
Peter Swärdh har tagit beslutet att ta honom ur spel, men spelaren håller inte med.

David Elm har varit petad ur de fyra senaste allsvenska matchtrupperna för Kalmar FF. Han spelar inte heller med U21, och det finns lagkamrater som tycker att hans status är bra nog för att spela allsvenska matcher.

Vad Fotbollskanalen erfarar så har det här varit ett beslut han själv inte står bakom, utan något som huvudtränaren Peter Swärdh ska ha förklarat inför matchen mot Elfsborg. Assisterande tränaren Henrik Rydström kommenterar situationen:

- David höll inte med om det och det är rätt naturligt. Jag var inte med i den diskussionen, men de hade olika åsikter, så var det. Peter (Swärdh) är inte långsint, han är prestigelös, så han bär inte med sig något sånt. 

- Han spelade U21 mot Halmstad (30:e augusti), fick ont i en fot, och bommade ett gäng träningar efter det. Det är orsaken till att han har varit utanför, att Peter har gjort bedömningen att ”Du är inte där du bör vara rent fysiskt, du behöver fler träningar”, och där har nog inte David tyckt samma. Jag förstår båda sidorna. Sedan kanske situationen uppfattas annorlunda av David. 

Dessutom är det nya spelare som har kommit in. Efter försäljningen av Marcus Antonsson spelar Kalmar FF oftare med en ensam anfallare, där Henri Anier och Mahmoud Eid nu går före. En annan anledning är David Elms problem att få kroppen att vara hel under en längre period. 

- Davids situation är att han under ett par säsongers tid inte fått kontinuiteten som han behöver. Sedan kan man vrida och vända på det, att han spelade från start i våras när han inte heller hade kontinuitet på det. Jag tror att han då själv kände, även om han kanske inte säger det om du frågar honom, att det inte var så pass bra fysiskt som han ville. 

- Då har vi haft pågående diskussioner kring ett upplägg så att David kommer tillbaka till den fysiska statusen som han vill och vi vill, det kommer göra att han känner sig bättre ute på planen.

- Och då vet vi alla hur bra fotbollsspelare David är. En spelare av absolut toppklass. Ur mitt perspektiv är det viktigare att vi når dit än att vi stressar fram något för att kunna vara med i nästa match.

David Elm, 33 år, har kontrakt med Kalmar FF som även är över nästa säsong.

Se höjdpunkterna från Kalmars seger mot Jönköpings Södra i spelaren ovan.

Publicerad 2016-09-30 kl 08:19
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER