POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

De har spelat varje sekund i allsvenskan

Åtta spelare har varit på planen varje sekund i årets allsvenska. Det är inget ovanligt att målvakter aldrig är borta, men för utespelare brukar det vara svårare att undvika att dra på sig en avstängning eller att bli utbytt.

Gif Sundsvalls Tobias Eriksson spelade samtliga 2 700 minuter när laget i fjol tog steget upp i allsvenskan. Inte heller i år har 23-åringen missat en enda sekund av seriespelet. Eriksson är en av åtta spelare som befunnit sig på planen varje allsvensk minut.

- Jag har haft tur att jag har haft stort förtroende från tränarna och sedan har jag hållit mig skadefri, säger Eriksson till FotbollDirekt.se.

Förutom några småskavanker har Eriksson klarat sig från skador under större delen av karriären. Dessutom drar han på sig få gula kort. Visserligen blev det tre förra året, men den sista kom i den avslutande omgången och därför slapp mittfältaren avstängning. Sedan har tränaren Per Joar Hansen förtroende för Eriksson och byter aldrig ut honom.

- Skulle jag bli utbytt så är det bara att acceptera. De gör vad som är bäst för laget, säger Eriksson.

Under sommaren spekulerades det i att AIK ville ha den 23-årige mittfältaren. Tobias Eriksson kom fram 2004 när nuvarande AIK-coachen Rikard Norling var tränare i Sundsvall.

- Det var bara smickrande och ett tecken på att jag gjort något bra. Nu ska jag spela klart den här säsongen med Sundsvall och lägga allt fokus på det. Dyker det upp något sedan så får man ta det då.

Är du nöjd med din säsong? - I det stora hela är jag nöjd. Vårsäsongen är jag nöjd med och även hösten började bra. De fyra senaste matcherna är jag däremot inte alls nöjd med. Jag försöker tänka igenom vad jag gjorde när det gick bra.

Problemet är väl att man inte tänker när det går bra. - Precis, det har jag tänkt på. Då funderar man inte överhuvudtaget utan allt flyter på.

De har spelat varje minut i allsvenskan:

Ivan Obolo, AIK
Tobias Eriksson, Sundsvall
Fredrik Nordback, Örebro SK
Mattias Hugosson, Gefle
Dime Jankulovski, Gais
Daniel Andersson, Helsingborg
Bobbie Friberg da Cruz, Gais
Daniel Bernhardsson, Gefle

Publicerad 2008-09-10 kl 15:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå