Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

De skjuter minst och mest i allsvenskan

Allsvenskan

Kalmars anfallare César Santin sköt mest under den allsvenska vårsäsongen. Även bland de som sköt minst är Kalmar i topp genom Henrik Rydstöm som bara avlossade ett skott på elva matcher.

- Jag tror det var i matchen mot Trelleborg som skottet kom, men det gick inte ens på mål. Orsaken till de få skotten från mig är väl att mina uppgifter blivit mer defensiva i år, säger Rydström till FotbollDirekt.com.

Vid en jämförelse bland allsvenskans mittfältare som spelat i samtliga vårens matcher är Rydström den som enligt statistiken tillåtits komma till minst antal avslut.
- Sådan statistik ska egentligen inte få komma fram, skrattar Rydström och fortsätter.

- Vi har renodlat de flesta roller bland spelarna, så även min roll. Hade tränare Nanne (Bergstrand) velat att jag skulle följa med upp i plan mer och ta avslut hade jag gjort det.

ANNONS

"Handlar om rutin"

Men offensiva krafter har Kalmar knappast lidit brist på under våren. Bröderna Elm, César Santin och Patrik Ingelsten har varit de som med bravur har stått för målen och chanserna.
- Det handlar ju om rutin också. Jag tänker mer defensivt nu än för något år sedan. Det gör att våra två övriga mittfältare, Rasmus och Viktor Elm, kan gå mer på offensiven och det har gynnat laget.

Förra säsongen lyckades Rydström åstadkomma tio skott varav tre gick på mål. Två i nät blev det dessutom där det ena kom från straffpunkten. Frågan är om skotten och målen blir fler under hösten?
- Kan vi bli ännu mer spelförande så dyker väl lägena upp för mig med. Vi får hoppas på det, ler Rydström.

Bland de som skjuter mest sett över samtliga spelare i allsvenskan är även Kalmar i topp genom César Santin. Dock har Razak Omotoyossi sämst procent vad gäller skott omsatta i mål på topp fem-listan. Endast fem procent av HIF-anfallarens skott går i mål.

ANNONS

De skjuter minst bland mittfältarna i allsvenskan(Matcher-Skott-Mål)

1. Henrik Rydström, Kalmar: 11-1-0
2. Daniel Tjernström, AIK: 11-2-0
3. Mathias Woxlin, Gefle: 11-2-1
4. Markus Lantz, Helsingborg: 11-4-2
5. Andreas Johansson, Halmstad: 11-6-0

De skjuter mest bland samtliga spelare i allsvenskan(Matcher-Skott-Mål)

1. César Santin, Kalmar: 11-38-4
2. Razak Omotoyossi, Helsingborg: 10-37-2
3. Stefan Ishizaki, Elfsborg: 11-35-3
4. Wanderson do Carmo, Gais: 11-35-2
5. Henrik Larsson, Helsingborg: 11-33-6
Källa: svenskfotboll.se

Publicerad 2008-05-23 kl 15:05
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto